El certamen multisectorial FirAnoia celebrarà els dies 27, 28 i 29 de maig la seva 63a edició. En total, la fira ocuparà 40.000 metres quadrats del centre d'Igualada i, per primer cop, omplirà tot el passeig Verdaguer. A un mes de tancar les inscripcions, ja hi ha 90 expositors apuntats i l'organització calcula que s'arribarà als 220. Segons ha explicat el president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, enguany es potenciaran les activitats gastronòmiques, amb l'ampliació del TastAnoia i l'organització, per primer cop, de la Mostra de Formatges de Catalunya. Domènech considera un encert la decisió que es va prendre fa quatre anys de traslladar la fira al carrer. També veu positiu haver-la passat del setembre a la primavera, tot i que creu que "cal acabar d'ajustar les dates".

FirAnoia avança unes setmanes les dates respecte l'edició anterior i se celebrarà l'últim cap de setmana de maig. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, qui ha apuntat que la decisió de traslladar la fira del mes de setembre a la primavera ha estat un "encert", tot i que ha admès que cal acabar d'afinar les dates exactes per no coincidir amb altres fires que es realitzen a les comarques veïnes. En total, la 63a edició de FirAnoia ocuparà un espai de 40.000 metres quadrats i es calcula que 220 negocis tindran el seu aparador al centre de la ciutat.

Domènech s'ha mostrat satisfet amb el ritme de reserves dels expositors i ha explicat que molts dels negocis "demanen espais més grans que els altres anys", fet que, segons el president de Fira d'Igualada, "demostra que la situació està millorant". Així doncs, els expositors ocuparan el passeig Verdaguer de punta a punta, ja sigui els empresarials com també les parades d'artesania. D'altra banda, a la plaça de Cal Font s'hi ubicarà el sector de l'automoció, mentre que a la Rambla de Sant Isidre hi haurà el TastAnoia, que enguany ocuparà un espai més gran i s'hi instal·larà una carpa per a dur-hi activitats de pagament com un tast de vi i música a càrrec del periodista Marcel Gorgori o un taller de cuina en anglès per a infants.

Una altra de les novetats d'aquest any és la celebració de la Mostra de Formatges de Catalunya amb degustacions i tallers formatius, que s'ubicarà a la Plaça del Pilar. A banda, altres espais del centre de la ciutat que acolliran activitats culturals, esportives i lúdiques són el carrer d'Òdena, la Plaça Pius XII i la Plaça de l'Ajuntament. El fet d'omplir la ciutat d'activitats és una de les línies de treball de l'Ajuntament d'Igualada. Així ho ha expressat la regidora de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, qui ha dit que "volem que hi hagi tràfic de persones pel carrer i que la gent conegui la ciutat i compri". Segons ella, la fira ha de ser "tractora de visitants" i s'ha de convertir en un "mega aparador" de la ciutat.

Tot i que l'organització no té calculats els visitants que passen per la fira per la dificultat de comptabilitzar-los, Domènech sí que ha ressaltat que "tenim el triple de persones que quan la fira es feia en un espai tancat". El pressupost per aquesta 63a edició puja lleugerament i se situa als 123.000 euros.