L'Alzinar, societat recreativa i cultural de Masquefa, ha entrat en un preconcurs de creditors. La situació econòmica ha esdevingut insostenible perquè "els ingressos mensuals no ens permeten cobrir les despeses", segons ha explicat a aquest diari el portaveu de l'associació, Isaac Parés. Es tracta de l'entitat sociocultural amb més socis del municipi, més de 800. L'Alzinar acumula un llarg compte amb una llarga tradició a la població.

Els actuals responsables de l'entitat, que van accedir a la junta després d'un crispat final d'etapa dels gestors anteriors, van encarregar una auditoria que establia un termini de tres mesos per veure si l'alarmant situació econòmica tenia possibilitats de revertir o no. I, de moment, segons explicava Parés, el que s'ha vist és que es generen més despeses que ingressos i que en els darrers tres mesos la junta actual no ha estat capaç de trobar la fórmula per poder fer front als pagaments. Parés creu que hi ha possibilitats de revertir la situació, però que es necessita més temps per poder aplicar més mesures per trobar un finançament adequat a través del crèdit a llarg termini, reduir despesa de personal i instal·lar sistemes de control d'accés automatitzats, sobretot a les pistes de pàdel. Aquesta darrera mesura també hauria d'agilitar l'ús de les pistes i tenir més ocupació. Parés també ha explicat, però, que fer el preconcurs "era l'única garantia que es podia donar a tots els que no han cobrat des de fa molts mesos". Entre els que no han cobrat hi ha proveïdors i uns 24.000 euros de diferents socis que van fer aportacions per intentar salvar les dificultats, que havien de ser puntuals, de l'entitat.

En els propers mesos, la voluntat de Parés és que s'hagi pogut trobar un ajut institucional per fer front a un crèdit amb bones condicions de préstec, i per això reclama la implicació institucional. En els propers dies té previst parlar amb els grups municipals per demanar l'ajut.

L'Alzinar gestiona un bar-restaurant, la piscina d'estiu, tres pistes de pàdel i el casal, que acull activitat de cursos i actes socials i culturals. Parés destacava que el que fa uns mesos es feia amb personal extern, ara es fa amb voluntariat, i aquest ha de ser un dels elements que permeti a l'entitat recuperar la normalitat econòmica.

Segons Parés, la situació actual d'arribar a una situació de preconcurs era una possibilitat previsible i és ara quan a l'entitat li cal ajut institucional per poder sortir d'aquesta complicada situació econòmica. Parés, però, es mostra confiat que es podrà endreçar els comptes de l'entitat.