Aquesta setmana s'inicien les tasques de rehabilitació de l'escala principal de la Igualadina Cotonera. L'estructura de l'edifici, situada a la part est, comunica totes les plantes de l'antiga factoria. Fins avui ha estat apuntalada per evitar que es degradi.

Les actuacions a la Igualadina Cotonera permetran restituir l'aspecte original de l'escala i garantir un accés segur a les plantes superiors. D'aquesta manera, l'Ajuntament preveu poder obrir en el futur més espais que permetin descobrir facetes desconegudes d'aquest "patrimoni únic", més enllà del pati i la planta baixa, que ja són visitables actualment.

El cost d'aquestes obres, que se situa al voltant dels 65.000 euros, s'ha finançat amb fons de l'Ajuntament d'Igualada i d'una subvenció del departament de Cultura de la Generalitat.

El complex de la Cotonera, que data de l'any 1841, és la fàbrica tèxtil d'estil manxesterià més antiga que es conserva a Catalunya i va ser declarada Bé d'Interès Local l'any 1997 i Bé Cultural d'Interès Nacional el 2006.

L'edifici consta d'una gran nau central rectangular de cinc plantes amb planta baixa, tres pisos i golfes, i amb grans finestres que antigament permetien aprofitar al màxim la llum natural per a la seva activitat industrial. Actualment l'espai és un centre d'interpretació del passat tèxtil de la ciutat.