Esquerra Republicana de Catalunya de Masquefa ha tramitat una queixa al Síndic de Greuges perquè no pot disposar de les consignacions d'ajuts que hauria fet l'Ajuntament en els dos darrers mandats a l'entitat l'Alzinar, que ha presentat un preconcurs de creditors arran de les dificultats econòmiques en què es troba i l'endeutament que no pot assumir. En concret, els republicans volen veure els certificats de pagament del conveni entre l'Ajuntament i l'entitat en el període del 2009 al 2014.

I com que no han tingut resposta de l'Ajuntament a la seva petició, consideren que s'ha vulnerat el dret fonamental d'informació pública de l'equip de govern (CiU).

"Després d'esperar més de 10 mesos reclamant la documentació sol·licitada en la instància número 3041 de 18 de juny del 2015, i després d'haver-la demanat en els darrers quatre plens consecutius, el grup municipal d'Esquerra de l'Ajuntament de Masquefa continua sense rebre una resposta oficial i sense tenir la informació sol·licitada", afirmen els republicans. I afegeixen que, "cansats d'esperar i de rebre evasives sobre el contingut de la documentació, finalment s'ha tramitat una queixa al Síndic de Greuges, mentre espera rebre al més aviat possible aquesta informació".

L'Ajuntament de Masquefa va trencar unilateralment el conveni de piscina amb l'Alzinar l'any 2014 per construir una altra piscina al municipi, coincidint en el període electoral. En aquell moment la societat de l'Alzinar també va demanar els certificats de pagament del conveni a la instància número 5276 de 15 de setembre del 2014 i tampoc no va obtenir-ne mai resposta.

Els responsables de la formació republicana asseguren que "no entenem per què es demora tant aquesta informació si realment l'Ajuntament va complir el que estipulava el conveni". I recorden que el govern de CiU va perdre una moció presentada per tota l'oposició conjunta de l'Ajuntament de Masquefa en el ple de novembre del 2015, on tots els regidors de l'oposició denunciaven incompliments en matèria de transparència i en els temps d'espera per rebre documentació.