David Andrés, xef del restaurant Somiatruites d'Igualada i cap de cuina del Restaurant Abac de Barcelona amb dues estrelles Michelin, serà l'únic cuiner jove d'arreu del món que tornarà a competir a les semifinals regionals del prestigiós concurs S. Pellegrino Young Chef. L'any passat David Andrés (Igualada, 1987) va proclamar-se millor xef jove d'Espanya i Portugal i va poder competir a la final on es va enfrontar amb 19 cuiners més d'arreu del món, els millors de cada regió.

El xef del Somiatruites ha estat escollit entre els 4.000 candidats que s'han presentat a tot el món per competir a la semifinal d'Espanya i Portugal. "LLET d'ovella, carn de XAI, pistils de CARXOFA i fum de PI" és el títol de la seva proposta gastronòmica, un plat d'arrel tradicional inspirat en les costelles de xai i carxofes a la brasa, però que Andrés ha evolucionat de manera que l'elaboració del plat s'acaba davant del client o del jurat del concurs amb una infusió del llom de xai curat i fumat i amb una quallada de llet feta dins d'una carxofa. "El plat està basat en productes 100% d'aquí, de Catalunya", explica Andrés que també destaca que "la llet d'ovella fresca és molt apreciada i que amb unes gotes de quall de carxofa extret dels seus pistils queda una quallada excel·lent". Per a la seva banda, de les típiques costelles de xai n'ha extret el llom per fer-ne un embotit salat i curat que infusiona just al moment de servir el plat.

El concurs S. Pellegrino Young Chef està convocat per la revista Fine Dining Lovers, la més prestigiosa del món de la restauració. El certamen gastronòmic pensat per a cuiners menors de 30 anys, està dividit en 20 àrees geogràfiques d'arreu del món.

La final d'Espanya i Portugal se celebrarà el proper 23 de maig al World Trade Center de Barcelona. El jurat estarà format pels xefs Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz, per Joan Roca, de El Celler de Can Roca i per Leonel Pereira, del restaurant São Gabriel de Portugal que valoraran els ingredients, aptituds, talent, presentació i missatge de cada plat. Aduriz serà, a més, el mentor del xef que guanyi la semifinal i l'acompanyarà i aconsellarà de cara a la final internacional que es disputarà el 13 d'octubre del 2016 a Milà.

En aquesta semifinal regional, l'igualadí s'enfrontarà a Albert Manso, Alvar Ayuso Thorell, Andrea Ravasio, Ayoz Quintero Castro, David Rivas, Óscar Dayas, Pedro Larcher de Resende, Samuel Mota i Vitória Sánchez que presenten diversos plats que van dels tradicionals Mar i Muntanya o 'Cocido' a plats amb base de bacallà, sardina o cranc, entre d'altres amb noms més creatius com Primavera Eterna o Jardí de fusió.