Montbui va organitzar durant el passat cap de setmana una nova edició de la Fira de la Multicultural i el Comerç, certamen que enguany commemorava els 20 anys de la seva primera edició. La Fira va tenir una afluència molt important de visitants especialment durant tota la jornada de dissabte i diumenge al matí. El fort i fred vent va condicionar les activitats de diumenge a la tarda.

Les activitats de la Fira van començar divendres al vespre a Mont-Àgora, amb la inauguració d´una exposició fotogràfica i la projecció d´un vídeo commemoratiu sobre els 20 anys de la Fira de la Multicultura i el Comerç. Tant en vídeo com en imatges fotogràfiques es van poder rememorar alguns dels millors moments d´aquests 20 anys de fira a Montbui.

Dissabte al matí, malgrat la fina pluja de primera hora, es van poder celebrar totes les activitats tal i com estava previst, a excepció dels Espectacles Eqüestres, que es van dur a terme finalment l´endemà diumenge.

El bulevard montbuienc es va omplir d´ambient i paradetes, amb el comerç i les entitats del municipi, amb la primera jornada de la Fira del Comerç Montbui Vintage, que també va comptar amb diferents artesans vinguts d´arreu. No hi va faltar una Xocolotada per a la mainada (a càrrec d´Òscar´s Churreria i la col·laboració de la Comissió de Festes Nucli Urbà). També es va organitzar un espai de jocs gegants per a la mainada, una mostra d´arts i oficis dels anys 80, un taller infantil a càrrec de l´Associació Inama, cavallets de fira amb tracció mecànica?Tant el Boulevard com MontMercat -amb l´habitual afluència de compradors al mercat dels dissabtes- van mostrar un magnífic ambient. A tot això cal afegir l´animació musical (amb la posada en funcionament del sistema de megafonia que uneix l´Ajuntament montbuienc, amb el Boulevard, MontMercat i el Passeig Catalunya).

El dissabte a la tarda va arribar el moment de la Cercavila, la qual va anar a càrrec dels Tabals de l´Institut Montbui, els gegants del barri de Sant Maure, els Gegants de La Tossa, els Capgrossos de Montbui, Bofonet de Montbui, Banda de Fàtima, Geganters i Grallers de Vilanova del Camí i Colla Gegantera del Bisbalet.

A continuació, a la plaça de l´Ajuntament, va donar inici un seguit d´actuacions de diferents grups de ball. D´una banda el grup de "Zumba" d´Eva Copoví. Tammateix van actuar els diferents grups de sevillanes de Cristina Morente; el grup de balls orientals de Bollywood Igualada i el grup de balls moderns de l´escola Garcia Lorca.

La jornada de dissabte va finalitzar amb una espectacular Cercavila de Bous Foc, la qual va anar a càrrec dels Dracs i Diables de Montbui.

I diumenge, una nova jornada plena d´activitats

Diumenge es va dur a terme la segona jornada de la Fira del Comerç Montbui Vintage", enmig d´un ambient força fred i ventós. El Bulevard va mantenir una gran presència de comerciants, artesans i entitats. Molts dels visitants a la Fira van aprofitar per comptar els regals del Dia de la Mare en els estants. També durant la matinal els visitants a la Fira van poder veure les diferents paradetes del Mercat d´Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes, que es realitza cada primer diumenge de mes en el Boulevard.

Aprofitant la jornada festiva es va fer la 5ª Trobada de Cotxes Clàssics, la qual va comptar amb una cinquantena de vehicles. Els participants en aquesta trobada van poder degustar un esmorzar popular, van deixar els seus vehicles a la pèrgola de MontMercat i a mig matí van sortir a realitzar una ruta amb els diferents vehicles -cotxes i motos- per la Conca d´Òdena.

També va tenir lloc un Acapte de Sang Extra, a la plaça de l´Ajuntament. Una unitat mòbil del Banc de Sang va estar a disposició dels donants montbuiencs per tal de contribuir a millorar les reserves del Banc de Sang.

I també durant el matí els més menuts van poder gaudir amb diferents activitats, com cavallets de fira amb tracció mecànica i un túnel d´activitats a càrrec de MontSplai. Tammateix van continuar les exhibicions d´arts i oficis dels anys 80 i els oficis vinculats amb la licoreria -tot rememorant l´antiga activitat industrial de La Vinícola-.

El matí de diumenge es va completar, a l´esplanada a tocar del Mercadona, on es van dur a terme nombroses diferents activitats relacionades amb els cavalls i el món eqüestre (circuit d´obstacles, carrera de cintes, exhibicions de doma, etc.)

I el diumenge a la tarda va finalitzar la Fira de la Multicultura i el Comerç amb la celebració de la sisena Trobada de Cultura Popular i Tradicional de l´Anoia. Malgrat el foro vent i sensació de fred, centenars de persones van aplegar-se a la Plaça de l´Ajuntament per veure les actuacions de la Colla dels Falcons de Capellades, la Casa de Andalucía de l´Anoia (amb Sebastián Cano "El Taranto" i Evelyn), la Unió Cultural Extremenya Anoia i el Grup de Sardanes de Montbui.