Els desallotjats de l'Espai pels Somnis es manifesten pels carrers d'Igualada

Unes 200 persones reivindiquen atenció a la feina feta i demanen que no s'acabi el projecte

07.05.2016 | 07:41
Un moment de la manifestació que va transcórrer ahir pel nucli antic d´Igualada

Els carrers del nucli històric d'Igualada van sentir els crits de protesta dels col·lectius que fins dijous ocupaven el Casal Interparroquial, propietat del bisbat de vic. Unes 200 persones van voler donar suport a l'anomenat Espai pels Somnis, on durant l'ocupació s'han desenvolupat activitats socials i polítiques, fonamentalment. La marxa, que va transcórrer pacíficament, va durar més d'una hora i mitja, i va acabar amb la lectura d'un manifest a la plaça de l'Ajuntament reivindicant la importància de les iniciatives culturals i socials que acollia l'Espai pels Somnis.
Els somnis han quedat endarrere i els membres dels col·lectius del casal van despertar a la realitat: ja no tenen casal. Persones de les diferents entitats van tenir veu un cop acabada la manifestació. Aquest cap de setmana, per exemple, l'Espai pels Somnis havia d'acollir l'assemblea de la Coll@nada, una de les associacions alternatives més importants de la ciutat. "Horts urbans, els murals, les moltes iniciatives que hem portat a terme. És un lloc on hem crescut", llegien la representant d'una de les entitats infantils que feien ús de l'espai.
Els responsables de l'Espai pels Somnis asseguraven que tots els projectes tindrien continuïtat, però quan se'ls preguntava on desenvoluparan les activitats dels col·lectius no tenien resposta. Properament, membres de les entitats faran una reunió per saber quin camí seguir a partir d'ara.
La manifestació també es va convertir una reivindicació dels col·lectius alternatius de la ciutat. "La marca Igualada és una estafa", era un dels crits que es podien sentir al llarg de la manifestació. De fet, en la lectura del manifest es va recordar que hi ha tot d'associacions a Igualada que no comparteixen el model de ciutat del govern municipal i van reivindicar el que anomenaven "la cultura popular". De fet, altres lemes que es van corejar van ser: "no podran desallotjar la cultura popular" o "els nostres somnis són els vostres malsons".
En punts concrets, la manifestació parava per fer pintades en algunes façanes i també es va desplegar una gran pancarta en un edifici per construir del passeig de les Cabres. Quan els participants a la marxa reivindicativa van passar per la Rambla de Sant Isidre, un dels punts de la ciutat més concorreguts, van pintar els vidres de diferents entitats bancàries.
Els membres dels diferents col·lectius saben que no podran tornar al complex on eren des de fa gairebé tres anys. Després que els Mossos entressin dijous a l'antic Casal Interparroquial, operaris van tapiar totalment els accessos de les instal·lacions de manera que és impossible que qualsevol persona hi pugui entrar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema