L'Ajuntament d'Igualada va encapçalar ahir al matí la comitiva ciutadana que va anar fins a Montserrat a fer ofrena del ciri votiu de la ciutat a la Mare de Déu de Montserrat. Aquest costum, recuperat a la dècada dels 90 del segle passat, recorda que el 1515, per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers de la vila van demanar protecció a la Mare de Déu, i es va portar un ciri fins al monestir.

L'alcalde, Marc Castells, va fer la tradicional encesa del ciri en el decurs de la missa conventual habitual de les 11 del matí. A continuació, el batlle va llegir un breu escrit en què recordava l'origen d'aquesta tradició i l'històric i ferm vincle d'Igualada amb Montserrat, que es renova cada any amb la celebració de l'acte.

Aquest any 2016 hi han pres part al voltant de 250 igualadins, amb la participació especial de la coral La Llàntia i l'Agrupació Folklòrica Igualadina, que celebren respectivament els seus 140è i 75è aniversari.

En la recepció posterior amb el pare abat, Josep Maria Solé, l'agrupació folklòrica va interpretar un ball d'homenatge, la coral el va obsequiar amb una insígnia i va interpretar també dues peces a capella. Aquests van ser actes afegits a l'estricta ofrena del ciri votiu d'unes entitats que volen mantenir lligams estrets amb el monestir, que els igualadins tenen tan a prop de casa.

A més de tot això, l'Ajuntament de la ciutat va lliurar dos nous exemplars de la Miscellanea Acqualatensia, destinats a la biblioteca del monestir. A la sortida, malgrat la fina pluja que queia, l'agrupació folklòrica va ballar diferents danses d'arrel tradicional a la plaça de Santa Maria, davant de l'expectació dels visitants que ahir al matí accedien al monestir.