Igualada ha dibuixat un pla de reforma de les principals instal·lacions esportives de la ciutat, que disposa, inicialment, d'un pressupost de 2,3 milions d'euros. Les transformacions més importants es concentren a la zona esportiva de les Comes. De moment, la principal font de recursos per poder fer front a aquestes obres és l'aportació de la Diputació de Barcelona, que s'ha compromès a aportar-hi 600.000 euros aquest any, i una xifra pràcticament igual en els propers exercicis.

L'alcalde de la ciutat, el convergent Marc Castells, va presentar ahir el pla de reforma de diverses instal·lacions com "l'aposta més ambiciosa de la ciutat en matèria esportiva des dels anys 70, quan es van construir l'estadi d'atletisme i les Comes). El pla de millora suma en l'objectiu de la localitat d'esdevenir Ciutat Europea de l'Esport l'any 2019. Segons ha detallat l'alcalde, Marc Castells, ja s'ha aprovat una inversió de 2,3 milions d'euros per a la primera fase de millora de les instal·lacions en aquests quatre anys, amb recursos procedents de les meses de concertació de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona. Concretament, aquest any es rebran i es destinaran 600.000 euros a aquest fi i, els tres propers exercicis, 574.000 euros en cadascun d'ells. Al marge d'aquests recursos, el govern municipal ja en cerca d'altres, per poder-los destinar també a inversions esportives en altres fases.

Amb aquesta acció, l'Ajuntament vol "dotar els clubs i esportistes de la ciutat d'unes eines a l'alçada d'allò que exigeix la competició del segle XXI, perquè puguin aspirar a assolir encara més èxits i perquè tinguem els equipaments de primera divisió que s'exigiran a una Ciutat Europea de l'Esport". Castells també ha destacat que aquesta és una aposta "per reforçar l'esport escolar i per tenir una ciutat plenament inclusiva i saludable, on la pràctica esportiva i l'activitat física estiguin a l'abast de tothom".