El Govern obre un concurs per a la gestsió els propers quatre anys de la depuradora d'Igualada i la d'Abrera. Els adjudicataris tindran la possibilitat de fer una pròrroga de dos anys més.

Els contractes tenen un pressupost de licitació de 13,2 milions d'euros en el cas d'Abrera i de 10,3 milions en el d'Igualada. L'ACA obrirà els procediments de licitació corresponents durant el mes de juny i es preveu l'adjudicació abans de final d'any perquè siguin operatius des de l'1 de gener del 2017.

La depuradora d'Abrera, de tipus biològic, amb eliminació de nitrogen i fòsfor, està en servei des del 1994 i s'ha ampliat en dues ocasions (el 1999 i el 2012). La instal·lació dóna servei als municipis i nuclis d'Abrera (les Carpes, Santa Maria de Villalba, Ca la Cília); Olesa de Montserrat; Esparreguera; Collbató i el Bruc. Té una capacitat de tractament de 34.500 metres cúbics al dia i dóna servei a una població de 115.000 habitants equivalents (tracta les aigües residuals domèstiques urbanes i de les activitats econòmiques i industrials assimilables a urbanes).

Per la seva banda, la depuradora d'Igualada està en servei des del 1985 i es va ampliar el 1995. Consta d'un tractament biològic amb eliminació de nitrogen i fòsfor i dóna servei als municipis i nuclis d'Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui.