Les cooperatives Món D'Art i 1000 Somnis dels Maristes, Eicoo i Eipe de les Escolàpies, Coopaiwai i Hipergrup de l'Acadèmia Igualada, GuaiEmi i Tot Mans de l'Emili Vallès, i Artpins i El Món dels Avets del Col·legi Monalco oferiran aquest dissabte els productes que han elaborat al llarg d'aquest curs. L'exposició es farà a la plaça Pius XII d'Igualada, a partir de les 10 del matí.

Es tracta de deu cooperatives creades per alumnes de 5è de primària de la ciutat, en el marc del programa Cultura emprenedora a l'escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat a escala local pels departaments d'Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada.

Durant aquest curs, els alumnes han constituït una cooperativa, han elegit l'equip directiu, han redactat els estatuts i han fet l'aportació de capital inicial. També han passat per les instal·lacions d'IG-Nova Empresa per registrar la cooperativa i participar en una sessió d'assessorament i, posteriorment, van ser rebuts per l'alcalde a l'ajuntament, a qui van sol·licitar el permís d'instal·lació a la via pública del mercat.

Finalment, els alumnes també han produït els productes que vendran al mercat, la majoria dels quals elaborats amb materials reciclats, com ara clauers, portallapis, punts de llibre, polseres i altres elements de bijuteria. Tothom que ho vulgui podrà veure aquest dissabte els productes elaborats pels alumnes i, fins i tot, comprar-ne algun. Una part dels beneficis els destinaran a diferents ONG locals.