El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha anunciat la intenció de la Generalitat de buscar un nou emplaçament per als jutjats a Martorell com una de les prioritats del seu departament durant aquest mandat. L'alcalde Xavier Fonollosa s'ha compromès amb el conseller a treballar plegats en la recerca d'aquest equipament per posar fi a les deficiències que tenen els serveis judicials del municipi.

"L'objectiu del departament de Justícia és trobar un nou espai central a Martorell per ubicar-hi un equipament que garanteixi unes condicions més adequades per treballar-hi", cosa que hauria de tenir una repercussió directa "en la millora de l'atenció als ciutadans", segons Mundó. El nou equipament hauria de disposar d'uns 4.000 m2, aproximadament.

El conseller Mundó va conèixer ahir la situació dels jutjats a Martorell en una visita on va poder conversar amb els treballadors. "Martorell té els serveis dispersats en diferents locals i molt marge de millora. Esperem que aquests serveis podrem localitzar-los en els propers mesos", va apuntar. La visita als jutjats la va fer acompanyat de l'alcalde Xavier Fonollosa i el primer tinent d'alcalde, Adolf Bargués. La millora dels serveis judicials al municipi és una vella reivindicació dels diferents governs de Martorell. L'any 2006, en l'etapa del tripartit a l'Ajuntament i a la Generalitat, va haver-hi un intent fallit. L'aleshores consellera de Justícia, Montserrat Tura, va anunciar la construcció d'uns nous jutjats -Palau de Justícia- situats en un solar entre les avingudes de Pau Claris i de Montserrat. Aquell projecte, que va ser licitat, no va arribar a bon port.

L'alcalde Fonollosa ha mostrat la mà estesa a la Generalitat amb la voluntat "de posar fi a una problemàtica històrica i fer un pas endavant perquè Martorell sigui capital, també, dels serveis judicials. Valorem molt positivament l'anunci fet pel conseller i treballarem plegats per fer realitat aquesta proposta".

El conseller Mundó també va fer una visita institucional a l'Ajuntament de Martorell. A la sala de plens, va signar en el llibre d'honor. "Martorell ha estat sempre una ciutat compromesa amb la justícia social, amb la defensa del territori i amb l'anhel de llibertat del nostre país", hi va escriure.