Una moció a Vallbona d'Anoia podria rellevar el tercer alcalde de l'actual mandat

El republicà Joan Garcia serà substituït, si prospera la proposició, per la socialista Isabel Ferrer

23.05.2016 | 08:11
Joan Garcia, segon per l´esquerra

Els grups de CiU, PSC i Veïns amb Veu han presentat una moció de censura contra l'actual govern liderat per ERC, el que pot suposar un nou canvi d'alcalde el proper dilluns, 30 de maig. L'alcalde actual, davant la petició presentada, ha convocat la sessió de debat de la moció en un ple extraordinari que se celebrà d'aquí a una setmana, a les 12 del migdia.

Després d'un convuls inici de mandat, amb dificultats entre els grups per formar majories, ara n'apareix una de nova que va ser impossible a l'inici: la que formarien els tres grups que han presentat la moció, CiU, PSC i Veïns amb Veu. La nova alcaldessa seria del PSC. La proposta que genera acord és proposar que la nova alcaldessa sigui Maria Isabel Ferrer Bosch.

El dimecres 18 de maig, cinc regidors de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia van presentar una moció de censura, per tal de destituir l'actual alcalde de Vallbona, Joan Garcia Semitiel (ERC).

ERC considera que en aquests moments "la situació política del municipi semblava que començava a mantenir-se estable, després d'uns mesos d'incertesa política". I asseguren que "l'acord dels tres partits s'ha soldat en els dies de la celebració de les festes vallbonenques". El govern aprofita per dir que "han estat un gran èxit", segons el seu parer.

Amb la petició del tres partits, l'alcalde i l'equip de govern s'han vist en l'obligació de convocar un ple per tractar aquesta moció de censura, el proper dilluns 30 de maig de 2016

ERC, la més votada

Recordem que, en les darreres eleccions, els vots a Vallbona d'Anoia es van repartir de la manera següent: 312 per a ERC, 268 per al PSC, 114 vots per a CiU i 85 per a Veïns amb Veu.

ERC, com a força majoritària, va perdre un regidor, amb la renúncia del seu cap de llista, Òscar Labraña, el mateix dia de la seva presa de possessió, el 13 de juny de 2015. Amb això, CiU, PSC i Veïns amb Veu van pactar per investir alcalde Raül Parramon Junyent, qui per motius personals va renunciar també al seu càrrec un mes més tard, i va ser Eudald Planella Cutrina (PSC) qui va ocupar l'alcaldia provisionalment.

L'11 de juliol, en un ple extraordinari per escollir nou alcalde, Raül Parramon també va renunciar al seu càrrec com a regidor, i es va escollir Joan Garcia Semitiel alcalde de Vallbona.

Joan Garcia governava amb minoria i ja s'ha vist que la resta de formacions no estaven disposades a donar més joc a l'actual alcalde. Han ocupat l'alcaldia Parramon, Planella, Garcia i ara, possiblement, Ferrer. La població té poc més de 1.400 habitants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema