L'alcalde, Xavier Fonollosa, assegura que "les famílies que vulguin matricular els seus fills a P3 el curs 2016-2017 tenen garantida l'escolarització" després de la darrera trobada entre representants de l'Ajuntament i el departament d'Ensenyament de la Generalitat. Martorell té una ràtio de 23,36 d'alumnes per classe, gairebé dos punts per sota del que estableix el dret d'escolarització a Catalunya.

Un dels compromisos que ha arrencat el govern municipal ha estat, precisament, recuperar una línia de P3 en funció de la matrícula viva, que són aquells infants arribats a Martorell que s'escolaritzen durant el curs. Aquesta actuació arriba després de la supressió de dues línies de P3 anunciades per Ensenyament i que s'estableix en la planificació escolar per al curs vinent.

L'alcalde Fonollosa explica en unes declaracions a la Ràdio Municipal que ahir reproduïa el web de l'Ajuntament que "entenem que, si ha disminuït el nombre d'infants matriculats, la Generalitat es vegi obligada a reduir les línies, però si augmenta la ràtio a través de la matrícula viva podria fer-nos recuperar una línia durant el curs. Ara mateix estem per sota de la ràtio que exigeix la normativa".

A més, per minimitzar la pèrdua de dues línies de P3 a les escoles Vicente Aleixandre i José Echegaray durant el curs vinent, Martorell tindrà, segons l'alcalde, "la incorporació de dos tècnics, en aquestes escoles, amb la previsió que es pugui ampliar una línia més".

Aquests són els compromisos que es van acordar en la trobada, en la qual van participar el director general de Centres Públics de la Generalitat, Lluís Baulenes, i el director dels Serveis Territorials, Josep Maria Pérez, juntament amb l'alcalde Fonollosa i la regidora d'Ensenyament i de Coordinació dels Serveis d'Atenció a les Persones, Núria Canal.

Aquesta setmana s'acaba el termini de preinscripció per al batxillerat als instituts Joan Oró, Pompeu Fabra, al Secció Institut Martorell i al col·legi La Mercè. Fonollosa ha explicat que "també garantim que tots els nois i noies de Martorell que vulguin estudiar batxillerat ho podran fer en qualsevol dels centres públics del municipi". També s'hi inclouen els estudiants que acaben 4t d'ESO al col·legi La Mercè tenint en compte que a partir de batxillerat deixa de ser un centre concertat i passa a ser privat. En aquesta preinscripció el nombre d'estudiants de batxillerat augmentarà tenint en compte que finalitza la primera promoció d'estudiants de 4t d'ESO al centre Secció Institut Martorell.