La Universitat de Lleida impartirà a partir del proper curs 2016-2017 al Campus Universitari d'Igualada un nou doble grau en Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica. Els nous estudis permetran obtenir aquesta doble titulació en cinc anys i cursant 375 crèdits ECTS. S'hi aplegaran els estudis ja existents a la UdL de grau de Fisioteràpia i de grau de Nutrici Humana i Dietètica que per separat es cursen en quatre anys i sumen 240 crèdits ECTS cadascun. La UdL oferirà 20 places per curs i les matèries s'impartiran entre el Campus Universitari del Pla de la Massa i l'hospital simulat 4D Health del Passeig Verdaguer. Els representants del consistori i la UdL han valorat molt positivament l´experiència iniciada aquest curs amb el retorn dels estudis d´Infermeria a la ciutat i, per això, la universitat, de cara al curs vinent, ampliarà la seva oferta a la capital de l´Anoia. Per la seva banda, el batlle, Marc Castells, ha avançat que a mig termini l'oferta es podria ampliar amb noves propostes.

El Campus Universitari d´Igualada es va inaugurar el mes de setembre de 2014, gràcies a la iniciativa conjunta de l´Ajuntament i la el departament d´Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Inicialment va incorporar els estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya que ja s´oferien en l´antiga Escola d´Enginyeria de la Plaça del Rei, els graus en Enginyeria Química i en Organització Industrial. Sota la nova denominació de Campus Universitari, però, la voluntat dels seus impulsors va ser incorporar nous estudis de diferents universitats, preferentment públics, i vinculats als principals sectors d´activitat de la capital de l´Anoia.

Seguint aquesta línia, s´hi han sumat el grau en Infermeria de la UdL, el doble grau en Administració i Direcció d´Empreses Industrial, gràcies a l´aliança a Igualada entre la UPC i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i, de cara al proper curs, el doble grau en Fisioteràpia i Nutrició també amb la UdL. A banda dels estudis de grau, el Campus també allotja la Càtedra A3 en Innovació de la Pell, el Tèxtil i la Moda, diferents postgraus, el Màster Universitari en Enginyeria del Cuir, el Màster en Direcció Tècnica de l´Adobatge i estudis de doctorat.