Igualada ofereix el proper curs un doble grau en Fisioteràpia i Nutrició

La Universitat de Lleida crea la nova titulació S'ofereixen 20 places per iniciar els estudis

02.06.2016 | 08:07
Presentació dels nous estudis universitaris a Igualada

La proposta de formació universitària d'Igualada creix, i ho fa a través de la Universitat de Lleida (UdL). A partir del proper curs, al Campus Universitari de la capital de l'Anoia també s'impartirà un doble grau de Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica. El 2015 es va començar a impartir el grau d'Infermeria, que ara té 80 estudiants. Aquella era una aventura que s'iniciava d'una manera poc habitual, com unes aules de Lleida situades a Igualada. Ara no.

En aquest cas, la doble titulació neix i es completa en la seva integritat a Igualada sota la titularitat, això sí, de la UdL. Aquest dimecres ho va anunciar l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que va mostrar la seva voluntat de consolidar "un campus vinculat al món de la salut". Els dobles graus són una de les tendències que en aquests moments tenen bona demanda.

Els nous estudis permetran obtenir aquesta doble titulació en cinc anys i cursant 375 crèdits. A Lleida s'estan oferint aquests estudis actualment, però per separat: són carreres de 4 anys i 240 crèdits cadascuna. La part teòrica s'impartirà en el Campus Universitari del Pla de la Massa i la part pràctica a l'hospital simulat 4D Health, situat al Passeig Verdaguer. Segons el vicerector de la universitat lleidatana, Francisco García, "seran places molt demanades" i els estudiants que vinguin tindran "moltes capacitats". García també va destacar que les pràctiques professionals tindran un gran pes en el doble grau, ja que tenen com a objectiu "poder ajudar els estudiants a trobar una feina digna".

En aquest sentit, l'alcalde Castells va assegurar que aquests nous estudis tenen "lògica en base a l'aposta pel 4D Health i l'Hospital d'Igualada", i en voler ser "un pol d'atracció d'estudiants universitaris". En la mateixa línia, la regidora Àngels Chacón va destacar que el campus anoienc vol "diferenciar-se qualitativament" d'altres centres universitaris gràcies a oferir experiències que acosten els estudiants al món professional. Entre altres, aquest doble grau, que inicialment serà només per a 20 alumnes, es diferenciarà de la formació que ofereix Lleida o una ciutat propera com Manresa, en aquest cas només en Fisioteràpia.

Un Campus del 2014

El Campus Universitari d'Igualada es va inaugurar el mes de setembre del 2014 gràcies a la iniciativa conjunta de l'Ajuntament i del departament d'Economia i Coneixement. Va incorporar inicialment els estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ja s'oferien a l'antiga Escola d'Enginyeria de la plaça del Rei, els graus en Enginyeria Química i en Organització Industrial. Però, la voluntat dels seus impulsors va ser incorporar nous estudis i es va veure la possibilitat de fer compatible la presència de diferents universitats en un mateix espai universitari.

Entre els objectius del govern local també hi havia el d'oferir estudis preferentment públics i vinculats als principals sectors d'activitat de la capital de l'Anoia. Per això, es van afegir el grau en Infermeria de la UdL, el doble grau en Administració i Direcció d'Empreses Industrial, gràcies a l'aliança a Igualada entre la UPC i la UOC, i la titulació que es va presentar ahir. També es fan estudis de postgrau vinculats als sectors tèxtil, del cuir i l'adoberia, sectors de gran arrelament a la ciutat.

L'objectiu és anar creixent en un futur proper i, de fet, ahir ja es va anunciar que la mateixa Universitat de Lleida està estudiant la possibilitat d'implantar noves titulacions a Igualada vinculades a les enginyeries i la salut i consolidar la relació amb el campus anoienc.
El mateix Castells va marcar com un dels objectius arribar als 1.000 estudiants en uns quants anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema