La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat definitivament aquest divendres el Pla parcial urbanístic del sector industrial de Can Bonastre, a Masquefa (Anoia). El Grup Logístic Carreras ocuparà la totalitat del sector industrial que té una superfície de més 174.000 metres quadrats. La companyia compta amb 1.297 treballadors i una estructura comercial i operativa present a tota Espanya i a la Unió Europea i es dedica a oferir serveis d´emmagatzematge i distribució de mercaderies, operant amb una tecnologia molt avançada que requereix d´instal·lacions de grans dimensions. Es preveu que la seva implantació reforci l'estructura del municipi, afavorint l'activitat econòmica.

El Pla promourà l´adaptació de la urbanització del sector a la seva morfologia natural i donarà un tractament natural als talussos que es puguin generar. Igualment, s´ordenaran les vores per delimitar clarament la frontera amb els sòls no urbanitzables i s'habilitarà una franja d´espais lliures que actuarà com a element de transició. També es vetllarà per la preservació del Turó del Cairot i el torrent de la font del Maset. L´àmbit tindrà un espai qualificat d´equipaments que acollirà un aparcament amb serveis per a transportistes.

Can Bonastre se situa a Masquefa, al límit amb el terme municipal de Piera, i és de fàcil accés. L´àmbit limita pel sud-est amb la urbanització del Maset i a ponent, ja dins del terme de Piera, amb el sector urbanitzable de Can Cairot, on s´emplacen unes instal·lacions de l´empresa Prefabricats Pujol. Can Bonastre és l´únic sector industrial previst al planejament vigent de Masquefa que encara no s´havia desenvolupat i l´únic emplaçament possible per acollir noves activitats.