La campanya de la sega d'aquest 2016 a les comarques de la Catalunya Central es preveu molt bona, gràcies a les pluges que han caigut durant la primavera. El coordinador comarcal d'Unió de Pagesos a l'Anoia, Joan Vidal, ha explicat que, tot i que el cicle s'ha retardat per la sequera de l'hivern, la primavera ha salvat la temporada. "Ens preocupava molt la sequera al mes de febrer perquè no és habitual sortir de l'hivern sense reserves d'aigua al sembrat, però allò que va espatllar l'hivern ho ha solucionat la primavera", ha explicat. Vidal preveu que aquest any es dobli la producció de cereal de l'any passat, que va ser especialment dolenta per la sequera, i ha afegit que aquesta campanya es presenta com una de les collites més bones dels últims anys.

A les comarques centrals, aquest any la pluja ha caigut quan tocava, a la primavera, quan el gra ha de créixer i la planta de cereal ha d'agafar vigor. Les pluges i les temperatures fresques dels darrers mesos han salvat una temporada que, a l'inici, es preveia complicada per la sequera de l'hivern.

El responsable d'Unió de Pagesos a l'Anoia, Joan Vidal, ha assegurat que, si no hi ha cap entrebanc d'última hora, la campanya es preveu com una de les millors dels darrers anys i espera doblar la producció de l'any passat, que va ser dolenta per les altes temperatures i la sequera.

Vidal ha explicat que l'únic que, a hores d'ara, podria espatllar la temporada seria una pedregada com les que s'han vist els darrers dies a les comarques de Lleida. "És el risc que té ara el gra perquè, a mida que es va assecant, és més sensible als cops d'una pedregada". Per a Vidal, els porc senglars també són un perill, ja que entren al camp i el fan malbé. La sega a la Catalunya Central s'inicia a mitjan juny.