El proper 10 de juny tindrà lloc la cinquena Jornada del Berguedà en xarxa, el projecte impulsat pel Consell Comarcal del Berguedà, que té per objectiu crear un espai de debat i intercanvi per a les persones que treballen en l'atenció a les persones, dins dels diversos àmbits que formen part del col·lectiu Berguedà en xarxa, on s'hi relacionen de manera coordinada institucions, serveis i entitats del Berguedà de l'àmbit de l'educació, la sanitat, joventut, gent gran, serveis socials, entre d'altres.

Per celebrar el cinquè aniversari d'aquestes jornades d'una manera diferent, els seus impulsors han convidat al periodista i comunicador Carles Capdevila, director-fundador del diari ARA, i actualment col·laborador al programa El Matí de Catalunya Ràdio, a Hoy por hoy de la Cadena SER i als programes Divendres i Els Matins de TV3. La intervenció de Carles Capdevila porta per títol Comunicar amb humor i centrarà la seva intervenció en com comuniquen els professionals en la seva pràctica diària i donarà algunes eines per millorar en aquesta acció comunicativa. La xerrada tindrà lloc a les 11 al Pavelló de Suècia de Berga.

A més, també es presentarà el vídeo Fem xarxa: el treball en equip sempre aporta, un treball realitzat per donar visibilitat als professionals que participen dels diferents espais de dedicació i la tasca que des del treball en xarxa s'està desenvolupant.

Berguedà en Xarxa treballa per garantir una major eficàcia en la prevenció, detecció i intervenció de problemàtiques o situacions de risc de la ciutadania, i alhora, millorar la coordinació per tractar de manera integral l'atenció a les persones, aprofitant els recursos humans i econòmics de la comarca.