El certamen Aerosport torna aquesta cap de setmana, 11 i 12 de juny, a l'aeròdrom Igualada-Òdena com una referència per al sector de les aeronaus d'aviació esportiva, planejadors o ultralleugers. Els organitzadors, Fira d'Igualada, considera que la millora de la situació econòmica es traduirà també en més activitat en la part comercial, que, sobretot, es concentra en dissabte.

La presència de les aeronaus, que és la part més vistosa de la mostra, depèn de les condicions meteorològiques no només d'Igualada, sinó de les que tinguin també en origen, però podrien fer cap a Igualada entre 200 i 250 aparells. La previsió, en aquesta cas, és similar a la d'anys anteriors. La fira comptarà amb 35 expositors.

El president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, ha assegurat que la nova edició de l'Aerosport arriba en un moment en què "el sector encara es troba en una situació de crisi econòmica". Per aquest motiu Domènech considera que és una bona notícia l'estabilització de les xifres amb 35 expositors i un pressupost que es manté als 41.000 euros.

Tot i que enguany hi haurà cinc estands menys que en l'edició de l'any passat, Domènech ha explicat que el nombre de marques presents creix, però "arran d'aquesta època complexa moltes marques s'han unit sota una mateixa empresa".

L'entrada al festival serà lliure i, entre les activitats paral·leles, hi haurà conferències tècniques, vols d'iniciació, demostracions de simulació de vol, salt de parapents i paracaigudes o demostracions de drons. Domènech ha destacat que la diferència de la fira anoienca amb d'altres que es puguin fer arreu del país, és que "a l'Aerosport es poden tocar els avions i parlar amb els pilots" i, per al president de la Fira, "això és un al·licient que no es troba als altres llocs".

El programa està pendent de poder disposar de diferents ponents i ha de quedar tancat en les properes hores. Aquesta situació, però, no preocupa gaire Joan Domènech, perquè el certamen d'Igualada està plenament consolidat, és conegut en el sector, i a més "els intents que hi ha hagut en diferents llocs de l'estat per fer un altre Aerosport han fracassat fins ara".