El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, presidirà a finals de mes, quatre dies després de les eleccions generals a l'Estat, el Sopar Empresarial de l'Anoia, una cita que congrega bona part del representants de l'activitat industrial i de serveis de la ciutat. Enguany, la presència del president serà un elements més per potenciar l'assistència.

En la mateixa gal·la, com és habitual, es lliuraran els premis de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), entitat organitzadora. L'acte tindrà lloc el dia 30 de juliol, a l'edifici de l'antic Escorxador, que ja s'ha utilitzat per a fires com ara Bstim.

El sopar empresarial es tracta d'una trobada, sobretot, del sector, i l'acte és previst per promoure i facilitar la trobada entre els protagonistes de la nit. Amb tot, la presència del president Puigdemont, en la que serà la primera estada a l'Anoia. El president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), Blai Paco, vol que el president de l'executiu català pugui copsar quina és la realitat de l'empresari de l'Anoia. "Podrem fer-li una fotografia realista i traspassar-li la llista de necessitats", que encapçalen els dèficits en infraestructures bàsiques com ara el tren.

Aquest punt de trobada anual de l'empresariat del territori incorpora enguany novetats en els Premis UEA, ja que, als tradicionals guardons, s'hi afegeix un reconeixement al compromís social de l'empresa.

També, com a novetat, conjuntament amb el Col·legi de Periodistes, s'atorgarà el premi a la millor estratègia de comunicació. En aquest sentit, el president de la UEA, Blai Paco, ha exposat que serà una bona oportunitat perquè els empresaris puguin fer "una foto realista" de la situació que té la comarca i puguin traslladar-li "la llista de necessitats del territori".

El Sopar Empresarial de l'Anoia arriba a la seva setzena edició amb novetats en els premis. Enguany hi haurà un total de cinc categories: el premi a la trajectòria empresarial; a la capacitat emprenedora; a l'empresa innovadora; al gremi o institució; i, com a novetat, el premi al compromís social de l'empresa. Pel que fa als premis en col·laboració amb altres institucions, es manté el guardó a la millor implantació de les TIC, en col·laboració amb TICAnoia; el Premi Campus Motor Anoia i, com a novetat, el premi a la millor estratègia de comunicació, en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes.

El president de l'entitat empresarial anoienca destaca que els Premis UEA són "una cita de referència" al territori i ha detallat que els empresaris aprofiten l'ocasió per fer networking i posar en comú les seves experiències. En aquesta 16a edició, l'organització dels guardons espera congregar prop de 400 empresaris i directius de la comarca de l'Anoia i també de comarques veïnes.