Denuncien un veí de la Torre per tenir dues òlibes sense autorització

El propietari, que tenia les aus en males condicions, s'enfronta a una multa de fins a 20.000 euros

09.06.2016 | 00:00
Una de les dues aus de l´infractor

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient han denunciat un home de 33 anys i veí de la Torre de Claramunt per una infracció administrativa per la tinença d'aus rapinyaires sense autorització, ja que l'home tenia òlibes sense permís.
Els fets es remunten a mitjan maig, quan els mossos van inspeccionar les instal·lacions d'una finca a la Pobla de Claramunt i van trobar dues òlibes, de les quals el propietari no tenia cap tipus de documentació ni permís de tinença, que ha d'expedir la Generalitat.
A més, les òlibes estaven en època de cria i tenien tres ous. El propietari tampoc no disposava d'autorització de nucli zoològic, ni de cap document que l'acredités com a criador d'aus rapinyaires.
D'altra banda, els agents van observar que la gàbia on es trobaven els ocells no reunia les condicions adequades, estava plena d'excrements i amb l'aigua molt bruta. El propietari s'enfronta a una multa de fins a 20.000 euros.
Arran d'aquestes irregularitats, els Mossos van efectuar una acta de denúncia i van comissar les dues aus i els ous, els quals van ser traslladats a un centre de recuperació. A banda de la multa de fins a 20.000 euros, les sancions també poden comportar, entre d'altres, la inhabilitació per a la tinença d'animals per un període de dos mesos a cinc anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema