La fira Aerosport d'Igualada es queda sense l'exhibició de paracaigudisme. AESA, l'Agència Europea de Seguretat Aèria, no ha donat autorització perquè els paracaigudistes de l'escola de les Canàries es poguessin llançar en paracaigudes des d'un parell d'helicòpters que Fira d'Igualada, organitzadora del certamen, havia llogat amb aquesta finalitat.

Fira d'Igualada ha lamentat no poder mantenir l'activitat programada, introduïda en l'edició de l'any passat, però respecta la decisió de l'autoritat aèria. Segons Fira d'Igualada, la denegació del permís ha arribat sense donar a conèixer les causes de la decisió.

Aquesta activitat de la fira Aerosport, que l'any passat havia donat vistositat al certamen, no es podrà fer, però la resta del programa es manté inalterable. Fira d'Igualada no espera que hi hagi més denegacions, però estava pendent de rebre les autoritzacions per a la resta d'activitat a l'espai aeri.

Aquest cap de setmana, els organitzadors esperen que entre 200 i 250 aeronaus aterrin i s'enlairin de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena, una petita instal·lació que durant 48 hores bull d'activitat. La presència d'aeronaus està condicionada tant a la meteorologia de la zona de l'aeroport com a les que puguin trobar els pilots participants en el seu recorregut.

Per tant, és pràcticament impossible saber amb certesa quina serà la participació. Però s'hi podrien concentrar dos centenars d'aeronaus, tenint en compte el nombre de respostes que han tingut els organitzadors de la invitació que han fet a clubs i pilots de l'estat i d'Europa.