Argençola acull avui el seu particular mercat d'espècies

Hi haurà una trentena de parades i una agenda farcida d'actes

11.06.2016 | 00:00
Fira de les Espècies d´Argençola

El petit i encimbellat nucli d'Argençola viu avui el seu peculiar Mercat de les Espècies, que arriba a la sisena edició. És un punt de trobada que desperta l'interès dels amats dels productes naturals. Enguany, el mercat se centra en el ginebró, però és un punt de trobada d'una gran varietat d'herbes per condimentar, aromàtiques.
El mercat respon, també, a la voluntat dels seus impulsors de potenciar els productes ecològics i de proximitat i en edicions anteriors ha estat un punt de trobada per a nombrosos grups de persones que participen d'aquest model que busca una alimentació més sana i saludable. El Mercat de les Espècies està organitzat per l'Associació cultural El Trill i l'Ajuntament d'Argençola i té la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el diari Ara.
La part central de la mostra són les parades. N'hi haurà una trentena, des de primera hora del dissabte fins a les 8 del vespre.  Hi haurà, també, un espai de teràpies naturals, i una mostra d'aromes i remeis. Productors de la zona faran un dia de portes obertes de les seves explotacions.
El sallentí Esteve Padullés guiarà una sortida de reconeixement de flora a la finca Carbasí. I de 3/4 de 9 a 3/4 de 2 del migdia, a l'església de Sant Llorenç hi haurà la Jornada Tècnica Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors.
Entre d'altres activitats es preveu una exposició de plantes, "Del ginebró a la ginebra i l'antic oli de ginebró", i entre les 11 i la 1 es farà la recepció de mostres per al concurs de sals aromàtiques.  
A les 11 del matí i a les 12 del migdia, a Local Social Tast d'espècies condimentàries d'Argençola, a càrrec de Marc Talavera Roma; a les 12 del migdia, a la plaça Mariano Mestre, Vermut del Migdia, Tast de vermut català a càrrec de Míriam Chivite; i entre la 1 i les 2 del migdia es farà la Valoració de les sals del 6è concurs. Al migdia també hi haurà l'actuació del grup musical Els Ministrils del Raval de Terrassa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema