Els Agents Rurals de l'Anoia han finalitzat una investigació per determinar la causa i l'autor de la mort d'un gos que es va abocar a la riera de Carme, entre els municipis de Carme i la Torre de Claramunt. L'autor seria un veí proper a la zona que es podria enfrontar a una multa de fins a 20.000 euros i a un delicte relatiu a la protecció dels animals domèstics.

Els fets es remunten al desembre del 2015 quan els agents van rebre un avís alertant d'un presumpte maltractament a un gos. Els agents s'hi van desplaçar i van constatar que dins de la riera hi havia el cadàver d'un gos mascle mestís creuat de podenc de color canyella.

Un cop practicada la necròpsia, es va descartar que hagués mort ofegat, i es va determinar que la mort havia estat produïda per un ésser humà de manera intencionada i amb acarnissament.

Les característiques i l'abast de les lesions indicaven que es va aplicar molta força en l'agressió i possiblement un objecte contundent. La causa de la mort va ser un politraumatisme amb afectació d'òrgans vitals.

Els Agents Rurals han traslladat les diligències a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de Barcelona.