Els Agents Rurals de l'Anoia han

identificat un veí de Carme com a presumpte autor de la mort d'un gos. L'acció havia transcendit en el moment de trobar l'animal mort i ara s'ha sabut la identificació de l'autor. L'acusat podria haver d'afrontar una multa de 20.000 euros i ser condemnat per un delicte relatiu a la protecció dels animals domèstics.

El gos es va abocar a la riera de Carme, entre els municipis de Carme i la Torre de Claramunt, i l'autor seria un home que viu a prop de la zona on es va trobar l'animal.

Els fets es remunten al desembre del 2015 quan els agents van rebre un avís alertant d'un presumpte maltractament a un gos. Els agents s'hi van desplaçar i van constatar que dins de la riera hi havia el cadàver d'un gos mascle mestís encreuat de coniller de color canyella.

Un cop practicada la necròpsia, es va descartar que hagués mort ofegat, i es va determinar que la mort havia estat produïda per un ésser humà de manera intencionada i amb acarnissament. Aquest gos no duia el xip d'identificació obligatori, ni tampoc cap altre element sobre el propietari de l'animal, com ara un collar amb placa amb el número de telèfon.

Les característiques i l'abast de les lesions indicaven que s'havia aplicat molta força en l'agressió i possiblement un objecte contundent. La causa de la mort va ser un politraumatisme amb afectació d'òrgans vitals. Els Agents Rurals han traslladat les diligències a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de Barcelona.