La Ruta dels Músics uneix música i patrimoni a Piera

Centenars de veïns van participar en la popular iniciativa nocturna

19.06.2016 | 07:57
Una de les actuacions musicals al casc antic de Piera, divendres a la nit

Centenars de persones van acudir divendres a la nit a la cita de la Ruta dels Músics de Piera, un esdeveniment que habilita un recorregut pel casc antic de la població, el barri dels Gats, ple de música. La comissió de la Festa del Barri dels Gats, que va posar en marxa la iniciativa ara fa nou anys, il·lumina els carrers de pedra únicament amb la llum de petites espelmes i torxes de foc, i obre de bat a bat la porta de les entrades de les cases perquè, a dins, un grup de músics locals hi interpreti durant dues hores el seu repertori.

La Ruta dels Músics dóna l'oportunitat als visitants de gaudir alhora dels músics locals i del patrimoni arquitectònic del casc antic de Piera, que té el castell com a protagonista principal. A la vegada, per als artistes de zona també representa una opció per perdre la vergonya i tenir un públic, encara que només sigui un cop l'any. "Hi ha molts dels grups que toquen a la Ruta que no fan cap altre concert, només es troben avui, ja que es dediquen a la música només per afició. Aquí poden posar-se a prova i tenir un públic que els escolta", va explicar Sandra Pujol, tresorera de l'entitat.

En aquesta edició, el recorregut estava format per 15 grups repartits pels portals de les cases, un petit esquetx de teatre i música que va donar el tret de sortida a l'acte, els tambors dels Diables de Piera i els dos grups de música que van actuar a l'escenari principal un cop es va haver acabat l'actuació dins dels portals. Amb tots plegats, cada formació havia de tenir una condició, que com a mínim un dels membres fos pierenc. La gràcia que en destaquen els organitzadors és que malgrat tots els que hi participen cada any aconsegueixen renovar els artistes. "Hi ha molta gent que sap música que nosaltres no coneixem. Amb els anys, cada vegada hi ha més persones que ens vénen a demanar si hi poden participar", va apuntar Sandra Pujol.

El barri del Raval, popularment conegut com a barri dels Gats, reuneix els principals edificis destacats de la vila, i la Ruta dels Músics és una idea que va sorgir de les ganes dels veïns per donar-ne a conèixer i mantenir-ne l'encant, tal com assegura la tresorera de la comissió de la festa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema