L'Ajuntament de Martorell segueix lliurant subvencions econòmiques a les empreses que contracten persones residents al municipi en situació d'atur. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, "la prioritat és doble: fomentar l'ocupació i donar suport a les empreses i als treballadors en situació d'atur per regenerar la reactivació econòmica".

Així doncs, les persones contractades han de trobar-se en situació d'atur, inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), constant-hi com a demandants actives de feina, i donades d'alta a la borsa de treball de l'Ajuntament.

Les empreses han de ser entitats sense ànim de lucre, empreses d'inserció o centres de treball, amb domini social a Martorell amb anterioritat a l'1 de gener del 2015 i amb una plantilla que no superi les 150 persones.

La proposta de l'Ajuntament ha aconseguit la participació de 7 empreses, i les dues últimes incorporacions són Esteban Costa SL i Garridos Asociados SCP.

El contracte firmat amb la primera acorda una ajuda econòmica de 1.718,75 euros per a la contractació d'una persona a temps parcial amb un contracte laboral d'un any de durada. El director de l'empresa, Costa, assegura que "la persona que hem contractat és un jove que ha acabat la formació professional i és un pas previ a un contracte indefinit".

I pel que fa a Garridos Asociados SCP, han rebut una subvenció de 1.250 euros per al mateix tipus de contractació durant un any. La propietària de l'establiment ha reconegut que "la subvenció ha servit d'empenta per fer una contractació que ja teníem previst fer".

Per tant, la iniciativa de l'Ajuntament està resultant òptima.