L'adequació de la Sala d'actes municipal de Calaf, millores al Pavelló poliesportiu municipal, la consolidació de l'ermita de Sant Sebastià, la reactivació per a ús temporal dels solars en desús i el projecte dels horts urbans són els 5 projectes per als quals l'Ajuntament de Calaf ha aconseguit una subvenció de 390.000 euros de la Diputació de Barcelona. Aquests ajuts, segons el govern local, "es vehiculen a través de les Meses de concertació del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019".

A través d'aquest pla, Ajuntament i Diputació s'han posat d'acord per triar els projectes del mandat. Per això, a mitjan mes de maig passat, l'alcalde de Calaf, Jordi Badia, es va reunir amb el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, el vicepresident segon, Marc Castells, i el coordinador general, Xavier Forcadell. Durant aquesta reunió, que va tenir lloc al Consell Comarcal de l'Anoia, es van prioritzar les noves inversions al municipi que han de fomentar la diversificació econòmica. Badia va exposar els projectes que l'equip de govern vol prioritzar durant la legislatura actual, que han de servir per endreçar diferents espais públics de Calaf i adequar, millorar i rehabilitar diferents equipaments culturals, esportius i patrimonials.

Una vegada tramitades les peticions, la Diputació de Barcelona va fer-ne la valoració tècnica i va estudiar-ne la viabilitat. I és que la corporació té en compte la previsió d'assoliment dels objectius marcats i de les seves necessitats, així com el fet que aquests projectes satisfacin les necessitats dels municipis amb menys costos possibles. De fet, el consistori calafí ha aconseguit finançament per als cinc projectes per als quals va fer la sol·licitud.

Per a l'adequació de la Sala d'actes municipal perquè es legalitzi com a sala de concerts, l'aportació de la Diputació és de 125.114 euros; per a l'adequació del poliesportiu municipal, 36.090; per a la consolidació de l'Ermita de Sant Sebastià, 90.000; per a la reactivació per a ús temporal de solars al centre del poble, 110.000 euros (per fer-hi aparcament, zones infantils, etc.); i per reactivar un solar buit destinat a horts urbans, 28.796 euros.