La gastronomia del país ha fet parada a la ciutat d'Igualada durant tot el cap de setmana. El Vadevins ha portat les 11 DO catalanes; el Biz Marathon ha congregat els emprenedors culinaris; i les diferents xerrades hi han dut els referents del moment en cada especialitat, des de la xocolata fins a la cuina fusionada amb la ciència. Tot, en un ambient festiu i distès, que ha acompanyat el bon temps.

El Vadefoodies va arrencar divendres amb el pa i la cuina peruana com a protagonistes, però els plats forts es van servir ahir. En primer lloc, el Vadevins, la nova incorporació d'enguany que ha permès als amants del vi provar i comprar els productes més especials i exclusius dels productors catalans. També dins del marc enològic, es va fer la ponència sobre les etiquetes dels vins, un element més a l'hora de decidir-ne la compra.

Una de les altres activitats pioneres va ser la Biz Marathon d'emprenedoria gastronòmica, organitzada per la Jove Cambra Internacional d'Igualada. Una jornada de xerrades que van protagonitzar cases com Pastoret, Torrons Vicens o el restaurant Teresa Carles, entre d'altres.

Una de les ponències rellevants va ser la de l'alimentació batejada com a SEN (Saludable, Energètica i Nutritiva) de Núria Roura, experta en cuina saludable, un dels temes més d'actualitat. Roura i el seu equip van posar en relleu la seva aposta per aquesta alimentació SEN, no només des del vessant estrictament físic, sinó també mental, i van relacionar allò que mengem amb les nostres emocions. També hi va tenir el seu espai el menjar vegà en el marc vegfriendly, un concepte que ha adquirit Barcelona, ara, la primera ciutat amiga del veganisme al món.

En aquesta segona edició del Vadefoodies també hi va haver espai per a la creació amb Cuina i ciència, de Pere Castells, o el toc dolç de Bean to bar, la transformació de la xocolata. També hi va haver productors locals que van oferir els seus productes a canvi dels anomenats foodies o monedes d'intercanvi. S'espera que la propera edició s'ampliï encara més i que segueixi portant a Igualada la creativitat i la innovació gastronòmica.