Sant Martí de Tous ha acollit aquest cap de setmana la setena edició del Festival de Llegendes de Catalunya, el FesLleCat, que enguany ha tingut la presència de més de 3.000 persones durant els dos dies que ha durat l'esdeveniment.

Al llarg tant de dissabte com de diumenge, la localitat s'ha convertit en el centre de les llegendes populars del país, on es narraven històries de diferents indrets dels Països Catalans. L'entorn del castell de Tous i els carrers del nucli antic es van transformar en un escenari permanent on tant es podien trobar narradors explicant històries populars com espectacles de dansa i teatre que reproduïen o feien versions de llegendes de diferents indrets.

El festival va arrencar dissabte al matí amb l'obertura del mercat de la Bossa de Bou, que oferia productes artesanals i parades de llibreters antics, i d'altres relacionades amb la lectura.

Un mercat que es va mantenir durant tot el cap de setmana i que oferia un agradable passeig als visitants mentre es desplaçaven entre els escenaris de les llegendes.

Enguany, l'organització del FesLleCat també ha aposat per incrementar la programació per a adults i aquests espectacles van ser tot un èxit, especialment Les dones fosques i La mare de totes les llegendes, ja que van tenir molt bona afluència de públic.

Però el festival tampoc no s'ha oblidat dels més petits, principals protagonistes del certamen, i a banda dels racons de llegenda i els espectacles per a tots els públics, els organitzadors també van oferir un seguit de tallers que permetien als nens i nenes fer un pergamí, una espelma, una carta secreta o escriure la seva pròpia llegenda.

Com en anteriors edicions, els Racons de Llegenda van ser uns altres dels punts amb més seguiment. Distribuïts per diferents indrets del recorregut, es van instal·lar uns petits escenaris on diferents narradors explicaven històries populars de Tous, Santes Creus, Alacant, la Bisbal, Cervera i Sant Llorenç del Munt.

I juntament amb tota aquesta programació, van seguir generant expectació algunes llegendes que ja són autèntics clàssics del festival com Les encantades La Senyora de Tous.