Igualada confia que el projecte RetailLink s'escapi de l'efecte Brexit

El pla arriba fins d'aquí dos anys, moment en què s'ha de negociar la sortida del Regne Unit de la UE

05.07.2016 | 07:50
Regidors igualadins parlant amb un dels representants anglesos

La regidora de l'Ajuntament d'Igualada Àngels Chacón, impulsora del projecte RetaiLink, en què treballen 10 ciutats europees, confia que el soci anglès pugui arribar al final del projecte sense que la sortida de la Unió Europea votada en referèndum (el Brexit) l'afecti. De fet, el termini del RetailLink i el període d'adaptació de la Gran Bretanya a la nova situació haurien de ser coincidents, segons ha explicat la mateixa Chacón.

Igualada lidera el projecte que té un soci anglès, el municipi de Basingstoke, que és una de les deu ciutats europees que hi prenen part. El projecte, que s'engloba en el programa europeu URBACT i està finançat des del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER), es planteja ara quin impacte tindrà el Brexit sobre la participació britànica.

El projecte RetaiLink, en marxa des del setembre del 2015, té dos anys al davant, i finalitza el maig del 2018. Aquest període coincidiria amb els dos anys de transició que preveu el govern britànic per sortir de la Unió Europea. La coordinadora del projecte i primera tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica d'Igualada, Àngels Chacón, espera que el Brexit no afecti la participació del soci anglès. Chacón, que ha contactat recentment amb la contrapart britànica per conèixer com estan passant els dies posteriors al referèndum, destaca que "els resultats tan ajustats també han deixat una part molt important de la població decebuda".

Des de la ciutat de Basingstoke, el tinent d'alcalde Terri Reid exposa: "seguint el resultat del referèndum, hi haurà un període de transició d'almenys dos anys per dur a terme les negociacions de la sortida de la Unió Europea". Durant aquest temps, "es continuarà treballant amb normalitat, i Basingstoke està compromès a participar al 100% en el projecte RetaiLink, i a treballar al costat d'Igualada i la resta de socis per desenvolupar estratègies que donin suport als nostres centres urbans i als nostres comerciants".

Des de la seu del secretariat d'URBACT, a París, recorden que, de les 20 xarxes de ciutats com RetaiLink que actualment estan en actiu, n'hi ha quatre que lideren ciutats del Regne Unit. "Hem quedat tocats i tristos per la notícia, ningú s'esperava que guanyaria l'opció del Brexit", apunta la coordinadora financera d'URBACT.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema