Igualada inicia el camí per millorar de manera notable la recollida de l'orgànica

L'Ajuntament engega una campanya entre els grans productors i vol que a partir de gener s'estableixi el porta a porta en el comerç

07.07.2016 | 08:07

Igualada s'ha decidit a millorar les xifres de recollida de la brossa orgànica. En els informes anuals, la capital i la resta de municipis de la comarca surten de manera sistemàtica a la part baixa de les taules de resum de la recollida selectiva, és a dir, són de les poblacions que menys recullen.

L'Ajuntament igualadí va anunciar aquest dimecres que a partir d'aquest estiu fins al mes de gener del 2017 durà a terme una campanya centrada en els comerços locals que siguin grans productors de matèria orgànica, amb la finalitat de millorar la seva gestió. Entre aquests establiments, es prestarà especial atenció als restaurants, bars, floristeries i botigues d'alimentació.

Segons ha explicat el tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, l'objectiu de la campanya és "assolir la implantació, a principi del l'any vinent, de la recollida porta a porta de la fracció orgànica per a comerços que són grans productors, d'una banda, sensibilitzant-los de la importància de fer-ne el reciclatge més apropiat i, de l'altra, facilitant-los al màxim aquesta recollida".

Per a grans productors

L'empresa Ecostudi serà l'encarregada d'executar la campanya, que se centrarà a ajudar els grans productors de matèria orgànica del municipi a reciclar més i millor. Es duran a terme visites a més de tres-cents establiments de la ciutat, i se'ls lliurarà un contenidor de 35 o 120 litres, en funció de les seves necessitats.

Durant les visites també es resoldran dubtes i es proporcionarà assessorament en la gestió diària d'aquests residus. Després de les visites, es gravarà un espot en vídeo de la campanya, amb la col·laboració dels mateixos comerços, i s'editarà una guia descarregable que inclourà els principals consells per facilitar-ne la consulta.

La campanya, coordinada des del departament de Medi Ambient, vol millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) i té un pressupost de 30.000 euros, 25.000 dels quals procedeixen de dues subvencions de l'Agència de Residus de Catalunya i el ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

L'Ajuntament d'Igualada, en el Pla d'Acció Ambiental de l'Agenda 21, ja preveu precisament l'impuls d'accions que minimitzin la producció de residus i en millorin la gestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema