L'Ajuntament de Masquefa establirà una franja de seguretat davant del perill d'incendi forestal en les seves urbanitzacions, una acció que podrà portar a terme gràcies a una ajuda de la Diputació de Barcelona.

En una nota, el govern municipal explica que "treballa per tal de preservar i tenir cura del medi ambient i l'entorn natural de Masquefa" i que en aquesta línia s'inscriu la franja de protecció de la zona habitada de 25 metres d'amplada. No vol dir que el risc que es declari un hipotètic foc forestal arribi a les cases sigui 0, però, en tot cas, es posen mesures perquè si hi arribés passi de forma debilitada i no amb l'embranzida del foc en zona boscosa.

La previsió és crear una franja de protecció contra incendis, de 25 metres d'ample i lliure de vegetació, al perímetre de les urbanitzacions. La primera actuació serà a la urbanització El Maset. L'aportació de l'ens provincial per poder fer aquesta intervenció és de 36.558,77 euros. La presència humana és, alhora que una prioritat, un dels grans problemes en l'extinció dels incendis forestals.