L'Ajuntament d'Olesa va presentar aquest dijous la vuitena edició de la Festa dels Miquelets, que se celebrarà el cap de setmana del 3 i el 4 de setembre i que presenta com a principals novetats una aposta per les activitats relacionades amb la gastronomia i l'augment dels participants en les recreacions històriques.

En total, es programaran 36 actes que ajudaran a traslladar la vila a l'estiu del 1714, quan Olesa va ser testimoni d'un Consell de Guerra presidit per Antoni Desvalls i Vergós, marquès del Poal. Durant la festa, es farà la recreació d'aquella escena i de moments quotidians que es van viure durant la Guerra de Successió a Catalunya (1705-1714). Així, les places de la localitat serviran per ubicar-hi els campaments dels exèrcits aliat i borbònic, i el parc municipal es transformarà en un camp de batalla on s'enfrontaran els dos bàndols.

La festa vol mantenir la línia dels darrers anys en el sentit de cenyir-se a la recreació rigorosa dels fets. Per això, tindrà més d'un centenar de membres de diferents associacions de recreació vinguts de diversos punts de Catalunya i del País Valencià, un número superior al que va hi haver l'any passat. També participaran directament en els actes una seixantena de civils, i enguany s'ha arribat al centenar d'establiments col·laboradors amb la festa.

En l'apartat de novetats, es vol donar un impuls a les activitats sobre la gastronomia de l'època. S'ha ampliat el número de tiquets pel sopar popular, que passa de 300 a 400, el Centre Muntanyenc i de Recerques d'Olesa farà una exposició sobre la cuina olesana del segle XVIII i per primera vegada es podrà tastar el Pa dels Miquelets, creat especialment per la festa. De la mateixa manera, es manté la importància de la festa infantil i el concurs d'Instagram, activitats que van tenir un gran èxit en anys precedents.