L'Ajuntament de Masquefa ha tallat de ple tota la seva relació amb la polèmica Efial (ara CGI), empresa que prestava serveis d'assessorament econòmic i financer a aquesta corporació i a un bon nombre d'ajuntaments de signe convergent que en aquests moments són investigats per possibles fraus. No només ha tallat la relació amb aquesta empresa, sinó que en el ple de dijous, el grup de CiU a l'Ajuntament va presentar una moció en què es donava a conèixer la contractació d'un tècnic en gestió econòmica per suplir la feina que feia Efial tant en l'àmbit del mateix consistori com de l'empresa pública Masquefa Impulsa.

D'aquesta manera es posar fi a la relació contractual amb aquesta consultora amb l'objectiu, segons ha explicat l'Ajuntament, que "la repercussió mediàtica dels fets apareguts durant aquests dies a la premsa no malmetin la imatge i bon nom de Masquefa".

Masquefa també reestructura l'àrea de Serveis Generals per tal de poder fer una desvinculació "ordenada" i que "no ocasioni greus perjudicis a la corporació".