El pati del Museu de la Pell va estrenar-se ahir sota un sol de justícia, amb la participació dels gegants, capgrossos i nans d'Igualada, i amb una cinquantena de famílies que s'hi van acostar. Es tracta d'un solar arranjat, al sud de la nau de Cal Boyer, de gairebé 1.700 metres quadrats. A partir de les 11 del matí, grans i petits van poder veure de prop les figures, gràcies a l'associació cultural Dessota, que s'encarrega de fer-les ballar i de vetllar-ne el manteniment. Els infants més atrevits fins i tot van poder provar de portar els nans i fer-los ballar. A partir de les 12, un vermut popular va servir per arrodonir la jornada. La millora d'aquest espai és un dels anuncis que l'alcalde, Marc Castells, va fer al principi del mandat actual.

La regidora de Govern Obert i Ensenyaments Artístics, Maribel Cuadras, i el regidor de Promoció Cultural i Comerç, Pere Camps, van ser els encarregats d'inaugurar el nou espai al cor del barri del Rec, i obert a la ciutat. Camps va apuntar que "quan els senyors Boyer van construir aquesta fàbrica no pensaven que això seria un centre lúdic, un pati per jugar". "Tenim aquest espai preciós, que s'anirà millorant, hi haurà un restaurant i un bar al costat", va anunciar. "Estem fent que Igualada tingui un pati, però és que Igualada ja és un pati, perquè la cultura i la gent que en gaudeix surt al carrer i respon", va afegir.

Joan Pou, de Dessota, va explicar que el nou espai serviria a l'entitat per "enfortir-se i dur a terme nous projectes", i va agrair a l'Ajuntament haver-lo condicionat. També va fer una menció especial del grup de grallers de l'entitat, dels quals va destacar el progrés els darrers anys.

Lluís Ardèvol, autor del Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya, va explicar que "Igualada té un patrimoni material festiu molt ric, amb molts anys al damunt, que s'ha de treballar i estimar", i va avançar que el 2018 serà un any d'efemèrides importants per a la ciutat. I és que els gegants de la Font Vella compleixen 160 anys, els gegants de Sant Ignasi arriben als 100 anys, també serà el 75è aniversari dels gegants de la ciutat i els gegants del Poble Sec en faran 65. Per això, "el 2018 és un any clau per donar un nou rumb a Igualada i que tots els igualadins estiguin contents de la seva imatgeria", va destacar Ardèvol.

Un nou espai de ciutat

A més de ser un espai d'assaig per als geganters, el nou pati del Museu de la Pell servirà per acollir-hi esdeveniments. Darrerament ja s'hi han celebrat trobades com el Mercat de Lletres, el Vadefoodies o el Holi Colors. Les obres han tingut una durada d'uns tres mesos i el pressupost de l'actuació ha estat d'uns 106.000 euros.