L'Estiu Jove d'Olesa de Montserrat s'ha posat en marxa aquest més de juliol i han tingut la participació d'una vintena de joves d'entre 12 i 16 anys del municipi. Les activitats estan organitzades conjuntament per les regidories de Joventut, Ensenyament i Benestar Social de l'Ajuntament d'Olesa. L'objectiu, segons els responsables municipals, és el de possibilitar que els adolescents del municipi tinguin una oferta de tallers d'oci més enllà dels casals esportius que s'organitzen al municipi.

Un dels objectius de l'Estiu Jove és acostar els participants a diferents espais i entitats olesanes. Un exemple és l'excursió pel riu Llobregat, aprofitant que recentment s'havia inaugurat el tram del camí del riu a la zona de la Fou i les Illes. Fonts del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa, que va col·laborar en l'activitat, han explicat que aquesta tenia com a objectiu fomentar un municipi net i la conscienciació i sensibilització ambiental de l'entorn dels espais naturals.

Així, la vintena de nois i noies que van participar-hi van aprendre aspectes paisatgístics de l'entorn fluvial i també van realitzar un taller de conscienciació ambiental (recollida de deixalles al costat del riu). Per a la recollida van disposar de l'ajut de les treballadores de manteniment.