L'Ajuntament de Vilanova del Camí fa universal l'ajut per a l'adquisició de llibres escolars. D'aquesta manera, la subvenció serà per al conjunt de la població. Aquesta era una petició que havia formulat el grup del PSC i que el grup de govern va acceptar en la darrera sessió plenària que es va celebrar la nit de dilluns.

Durant la sessió de dilluns, el regidor socialista Kilian Tomàs va agrair a l'equip de govern (V365, ERC i CiU) i, en especial, a la regidora d'Educació Meritxell Humbert (ERC), el seu esforç per trobar la manera més justa per distribuir aquesta ajuda. Tomàs va assegurar que haguessin volgut que la quantia fos més alta, però es van mostrar satisfets de poder contribuir amb aquesta acció social. "Des del PSC, hem aconseguit un avenç important en temes socials", va afirmar Tomàs, que també va destacar els 60.000 euros que es destinaran, a proposta del seu grup, a pal·liar els efectes de la pobresa energètica.

D'altra banda, en la mateixa sessió es va aprovar la dissolució del Consorci de Comunicació Local, que s'havia creat el 1994. El Ple va aprovar la proposta amb l'abstenció de IPV-VV.

El Consorci de Comunicació Local (CCL) es va constituir el 19 de setembre de 1994 per desenvolupar la comunicació de proximitat. La Diputació de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Associació d'Emissores Municipals de Catalunya, entre elles Ràdio Nova (de Vilanova del Camí) van ser-ne els fundadors. Posteriorment s'hi va adherir l'Ajuntament de Barcelona, al capdavant d'un centenar d'ajuntaments més, inclòs el de Vilanova del Camí. L'objectiu del Consorci era la promoció i el foment de la comunicació local.

El Ple de Vilanova del Camí també va aprovar la modificació de la plantilla orgànica del personal de l'Ajuntament. La legislació actual obliga l'Ajuntament a tenir creat i classificat el lloc de tresoreria com a lloc de treball reservat a personal funcionari amb habilitació de caràcter nacional. Així mateix, el Ple va aprovar la modificació de la relació de llocs de treball, així com la seva retribució.

I encara en la mateix sessió es van aprovar per unanimitat les festes locals per al 2017 que seran el 18 d'abril, dimarts del Sant Crist d'Igualada i el 4 de setembre, dilluns de Festa Major. Els portaveus dels grups municipals van felicitar les entitats del barri Bonavista, que van organitzar les festes de Sant Joan, l'AAVV del barri La Pau i La Lluna i el Consell Jove La Xispa, per la recuperació de la Setmana de la Joventut. L'Alcaldessa, Vanesa González, va reiterar les felicitacions a aquestes entitats.