L'endeutament financer de l'Ajuntament de Calaf va quedar en un nivell del 63,02% a finals del 2015, segons l'informe econòmic de liquidació que ha presentat el mateix consistori. Si es té en compte el deute total, el nivell d'endeutament és del 87%, segons que ha explicat l'equip de govern. Les xifres suposen una rebaixa sobre les anteriors i, sobretot, donen a Calaf la possibilitat de sortir de la tutela i vigilància estricta de l'administració d'economia.

La regidora de l'Àrea d'Economia i Hisenda, Montse Mases, ha valorat positivament que hi hagi hagut un descens de 30 punts en un any, segons les dades de l'auditoria econòmica del 2014 presentada el passat mes de maig. L'endeutament financer a finals del 2014 era del 97% i el deute de tot l'Ajuntament arribava al 130%, així que s'ha rebaixat, en total, de 4.136.023 euros a 3.378.263 euros.

L'assoliment d'aquestes xifres són positives per al municipi ja que permeten que l'Ajuntament de Calaf deixi d'estar tutelat financerament per la Generalitat de Catalunya, segons han explicat fonts del consistori. "Per tant, en cas de ser necessari, es podrien demanar noves operacions de crèdit sense la supervisió i el permís de l'administració catalana, pas necessari quan el deute financer és de més del 75%", afirmen les mateixes fonts.

L'explicació que dóna l'equip de govern a aquests comptes és que "els resultats són fruit d'una contenció de la despesa diària del consistori i d'aturar de determinades inversions a les quals no es podien fer front financerament. A més, el deute no s'ha incrementat després de desestimar un crèdit de 175.000 euros de la Diputació de Barcelona i s'han incrementat les quantitats amortitzades pel que fa al deute financer passant d'un 6,82% inicialment previst al 19,07% finalment assolit".

Les dades del tancament del 2015 presentat per l'equip de govern de Junts per Calaf-AM en xifres absolutes dóna "un resultat positiu de 311.580,22 euros, un romanent de tresoreria positiu de 733.217,87 euros, un estalvi net de 392.899,59 euros (9,89% dels ingressos no financers) i una capacitat de finançament del 5,31% dels ingressos corrents no financers".

Un del principals objectius de l'actual equip de govern era el de poder arribar a "una situació d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera", el que li permet complir amb el període mig de pagament amb els proveïdors.