L'Ajuntament d'Igualada va enllestir divendres passat les obres de reforma de la plaça dels Traginers, segons van explicar ahir fonts municipals del consistori. Les tasques han tingut per objectiu fer més amable i acollidor aquest indret simbòlic de la ciutat i millorar l'accessibilitat i la mobilitat de les persones a la mateixa plaça i els carrers del seu entorn, com el carrer dels Traginers i la travessia dels Traginers.

Es preveia com a especialment prioritària l'ampliació de les voreres d'aquesta última via, que serveix d'enllaç entre dos dels principals museus de la ciutat, el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia i el Museu del Traginer.

La nova plaça presenta més espai per a les persones, ja que s'ha ampliat l'illa central de vianants fins a tocar la façana del Museu dels Traginers, i una estètica canviada, amb la millora de l'arbrat i l'enjardinament existents i amb l'afegit de nous elements de mobiliari, com bancs i cadires. S'ha suprimit també la circulació en rotonda i s'han reordenat el trànsit i els estacionaments.

El cost de les obres ha estat de 125.000 euros, aportats per l'Ajuntament i pel Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, i la durada d'aquests treballs ha estat de gairebé quatre mesos.