Masquefa busca la Generalitat per resoldre el cas de l'Alzinar

L'entitat està en un moment de greus problemes econòmics i necessita suports externs

31.07.2016 | 07:38
Imatge dels equipaments de l´Alzinar

El director general de Cultura Popular va visitar Masquefa aquest mes de juliol per conèixer la situació de l'Alzinar, entitat amb un gran arrelament a la població, però que viu en una profunda crisi econòmica. L'Ajuntament està treballant perquè des de la Generalitat s'ajudi econòmicament l'entitat.
El dimarts 19 de juliol passat, una delegació del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya es va reunir amb representants de la junta de l'Alzinar i membres del govern municipal per tal de conèixer l'activitat d'aquesta històrica entitat masquefina i les dificultats econòmiques amb les quals es troba actualment. Concretament, van visitar Masquefa el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; el subdirector general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, Antoni Herrera; i la cap del Servei de Promoció i Dinamització, Cristina Sanchis.
Durant la trobada, els representants de la junta de l'Alzinar van exposar la complexa situació que està vivint l'entitat, alhora que van fer un repàs de tota la història i el volum d'activitat que acumula des de la seva fundació, que va ser l'any 1959. Des del departament de Cultura es va mostrar molt d'interès a poder ajudar l'entitat a capgirar l'escenari actual, i es van deixar les línies de diàleg i col·laboració obertes per tal de formalitzar algun possible suport en els propers mesos.
Per part de l'Ajuntament, l'alcalde, Xavier Boquete, va defensar que "l'Alzinar és un dels símbols de Masquefa i és la nostra entitat més antiga, per això, mereix una atenció especial més enllà de les ajudes municipals que ja rep actualment", i va afegir que "hem d'ajudar a superar la mala gestió de juntes anteriors i que l'Alzinar guanyi estabilitat i solvència, i esperem que a partir d'avui el departament de Cultura hi pugui tenir un paper destacat a l'hora d'aconseguir-ho".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema