La Diputació millorarà l'aportació econòmica a Martorell per intervenir en dos projectes com a mínim, l'ún, la rehabilitació del teatre El Progrés, i l'altre, la consolidació del festival de música PAS, que té com a protagonista el pont del Diable. E

El delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, l'actor Juanjo Puigcorbé, ha visitat aquesta setmana passada la població i s'ha compromès amb l'Ajuntament a donar suport en aquests dos temes.

El delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, s'ha compromès a incrementar el suport econòmic a les accions culturals i de recuperació del patrimoni que té projectades l'Ajuntament de Martorell com ara la rehabilitació del teatre El Progrés o la consolidació del festival de música PAS, que té com a protagonista el pont del Diable. Puigcorbé ho va manifestar en la visita que va fer a Martorell. El diputat, que es va reunir amb l'alcalde, Xavier Fonollosa, i diversos regidors del govern municipal, va lloar la qualitat del patrimoni cultural i arquitectònic local i va incidir en la necessitat de crear sinergies culturals amb els municipis veïns.

El delegat de Cultura de la Diputació es va reunir, a Martorell, amb l'alcalde, el primer tinent d'alcalde, Adolf Bargués, el regidor de Cultura, Sergi Corral, la coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones i regidora d'Ensenyament, Núria Canal, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera. Després de la recepció a la Casa de la Vila, alcalde i regidors van acompanyar el diputat a visitar el Muxart, Espai d'Art i Creació Contemporanis, i els diferents espais emblemàtics del Progrés (el seu antic cafè, construït el 1906, el teatre, inaugurat a principi dels anys trenta, i els seus jardins).

Puigcorbé va expressar la seva voluntat de donar suport a les necessitats locals: "la Diputació és un ens supramunicipal i els municipis en són els clients. Hem d'ajudar-los, perquè són ells els que tenen la força. I també cal dir que els municipis veïns han de treballar per crear sinergies i fer activitats culturals conjuntes".

Sobre la visita a Martorell, el diputat es va mostrar "molt sorprès per les grans possibilitats culturals d'aquests espais i com estan de ben cuidats. El Progrés és una meravella arquitectònica i el Muxart és magnífic. A més, tots els elements estan molt ben connectats entre si, i dóna moltes possibilitats".

De la reunió amb part de l'equip de govern municipal en va sortir també el compromís que la Diputació augmenti les ajudes econòmiques a Martorell per tal de finançar projectes, explicava l'alcalde. Fonollosa destacava, després de la trobada, que "hem evidenciat al diputat que som un poble molt actiu des del punt de vista cultural i que necessitem el seu suport econòmic". "De la reunió ha sorgit el compromís d'una subvenció que, en el cas del Progrés, i depenent de quin sigui l'import final de les obres, el diputat ens ha comentat que podria arribar a ser del 50%. Seria importantíssim i vital perquè, amb el conveni de cessió dels espais a 50 anys que tenim signat amb l'entitat, permetria fer inversions perfectament amortitzables i convertir El Progrés en el gran teatre de Martorell", segons l'alcalde Fonollosa.

El regidor de Cultura, Sergi Corral, per la seva banda, va explicar que aquesta és la segona trobada que té amb Puigcorbé per demanar més suport a la Diputació en "l'impuls de la cultura a Martorell i perquè es pugui adequar el teatre del Progrés per acollir produccions de gran qualitat". La primera trobada va ser a la Diputació i aquesta ha estat a Martorell perquè "trepitgés el terreny, on les coses es veuen molt diferents dels projectes en paper".

De fet, la col·laboració amb l'àrea de Cultura de la Diputació amb relació a les millores del teatre del Progrés s'ha iniciat amb una prova pilot perquè sigui l'Institut del Teatre el que assessori l'Ajuntament de Martorell en les obres que cal fer perquè l'equipament tingui les condicions tècniques més idònies per acollir grans produccions.