El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l'Ajuntament de Martorell ha començat a engegar el projecte Recicla't +45, d'orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina per a persones de més de 45 anys.

Aquest nou programa impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris i cofinançat pel Fons Social Europeu, s'adreça a persones de més de 45 anys en situació d'atur i inscrites al Servei Local d'Ocupació de Martorell que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències, entre d'altres, per millorar així la seva ocupabilitat.

Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, el projecte segueix la metodologia d'itineraris personalitzats d'inserció, en què es treballen les fases d'orientació, formació i intermediació laboral. Fins al novembre s'han programat tot un seguit d'accions formatives.

La primera formació que es realitzarà el setembre serà la d'alfabetització digital per a la recerca de feina, que pretén capacitar els participants en l'ús correcte de les noves tecnologies, des de la perspectiva que més els preocupa i ocupa, la recerca de feina. Aquesta formació pretén dotar de les competències bàsiques necessàries per utilitzar l'ordinador i internet en la recerca eficient de feina, i a la vegada dotar d'eines per utilitzar suficientment el sistema operatiu, l'edició de text, i la navegació per Internet.

El següent curs, titulat Com escollir els canals de recerca de feina més adients pel meu perfil?, mostrarà als alumnes els canals per on circulen les ofertes de feina i la seva utilització, i com seleccionar-les correctament. La metodologia utilitzada en aquesta tipologia d'accions està orientada a relacionar els continguts de les sessions amb els objectius finals per a cadascuna de les competències professionals que es volen desenvolupar.

La formació Tinc més de 45 anys i no tinc feina. Què faig? ajudarà els usuaris a aprendre a identificar els recursos propis que els orientin cap a l'èxit per recuperar la confiança i la motivació, i cap on dirigir els seus esforços. Es treballarà la motivació i la confiança com a eixos importants en la recerca de feina.

Finalment, amb la formació No hi ha segones oportunitats per a les primeres impressions: l'entrevista de feina, es pretén reflexionar sobre l'entrevista de selecció i adquirir eines per a encarar una entrevista de feina amb l'actitud i la predisposició més adequades per a superar-la.