El Museu de la Pell d'Igualada oferirà diumenge una visita guiada de franc

La proposta inclou un recorregut comentat pels dos edificis del museu, Cal Boyer i Cal Granotes

02.08.2016 | 00:00
Visitants en una de les sales de l´antiga fàbrica de Cal Boyer

El Museu de la Pell d'Igualada obrirà les portes de franc aquest diumenge a 2/4 de 12 del migdia en el marc de les visites guiades que s'organitzen cada primer diumenge de mes per donar a conèixer el món de la pell i les adoberies a través de les seves exposicions permanents.
A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, el visitant hi podrà distingir tres àmbits: l'home i l'aigua; l'univers de pell; i l'ofici d'adober. El primer apartat presenta una visió general de les qualitats i l'ús de l'aigua. Aquí, la col·lecció d'estris i ginys hidràulics es reforça amb el Canal d'Experimentació, que ajuda el visitant a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial de l'aigua.
Univers de pell és una de les sales centrades en la pell, i es dedica a explicar l'ús de la pell per la humanitat al llarg del temps a través d'una selecció acurada d'objectes confeccionats totalment o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats del cuir.
Pel que fa a l'ofici d'adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Aquí, eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant fins a la implantació industrial, que explica la vigència dels processos productius de les adoberies actuals i la configuració de tot el barri del Rec.
L'altre edifici del Museu és Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. Està situada a pocs metres de Cal Boyer i al costat del rec, canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. En aquest espai hi ha la posada en escena de l'ofici artesanal de l'adob de la pell grossa o bovina, que transporta el visitant a la Igualada preindustrial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema