Endesa ha efectuat treballs de renovació tecnològica a la subestació de Martorell per tal de millorar el servei elèctric a 25.277 clients repartits entre 10 municipis del Baix Llobregat (Abrera, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires), l'Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d'Hortons), i el Vallès Occidental (Castellbisbal).

Les tasques, en què la Companyia ha invertit 42.500 euros, han consistit en la instal·lació de relés digitals de protecció a quatre sortides de mitjana tensió. Aquests elements permeten desconnectar la instal·lació quan la intensitat del corrent és superior a l'establerta. D'aquesta manera es millora la fiabilitat de la subestació, sobretot davant eventuals situacions d'inclemències meteorològiques, i es garanteix la continuïtat del subministrament elèctric.

A més, s'han substituït transformadors d'intensitat a quatre sortides de mitjana tensió. Aquests equipaments mesuren les condicions de funcionament de les línies i traspassen aquesta informació als relés per tal que puguin dur a terme la seva funció.

Aquesta actuació, a més de millorar la seguretat i fiabilitat de la instal·lació, permet equipar la subestació amb la tecnologia d'última generació que és necessària per al posterior desenvolupament de les xarxes de distribució intel·ligents del futur, que s'anomenen en anglès smart grids, una part imprescindible per a les ciutats sostenibles de demà, les anomenades smart cities.