L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha posat en marxa aquesta setmana les obres d'urbanització de la plaça Major, que a la pràctica suposa la fase que completarà el projecte global de rehabilitació del centre urbà.

Aquest projecte es va adjudicar per un import de 298.740,32 euros (IVA inclòs). L'obra civil la du a terme Aglomerats Girona S.A., mentre que la direcció facultativa va a càrrec d'Ecopime Projects.

La intervenció preveu la urbanització de la plaça Major i el darrer tram del carrer Major fins a enllaçar amb el carrer de Ronda. Segons va destacar l'alcaldessa vilanovina, Vanesa González, quan se'n va fer la licitació, la finalització de l'obra suposarà també la culminació d'un projecte urbanístic "pel qual des del govern s'ha apostat en els darrers anys, i que suposa la millora del centre urbà, a nivell físic i d'imatge, si tenim en compte que parlem d'un carrer urbanitzat ja fa més de 30 anys".

La intenció, va afegir González, ha estat fer del municipi la ciutat més "amable i segura per als vianants, sumat a un altre objectiu principal, que és dinamitzar i potenciar el comerç".

L'alcaldessa vilanovina també va destacar que finalment l'obra ha sortit més econòmica del que estava pressupostada a l'inici, la qual cosa ha permès ajustar al màxim les contribucions especials que han hagut de pagar els veïns, "i s'ha aconseguit una rebaixa important en els rebuts".

Aquesta darrera fase de l'obra consisteix en la urbanització de l'inici del carrer Major, un petit tram restant i la remodelació total de la plaça Major. D'entrada està previst que tingui una durada de 6 mesos, sempre tenint en compte que no surtin imprevistos.