Dues sentències judicials han capgirat la situació d'una família de la Vilanova del Camí de manera molt positiva. Segons una nota feta pública per l'Ajuntament a la seva web, la titular del Jutjat de Primera Instància número 2 d'Igualada s'ha pronunciat a favor d'aquests veïns en una sentència que declara la nul·litat de la clàusula sòl del préstec hipotecari que tenien amb el Banc Sabadell i condemna l'entitat bancària a restituir les quantitats abonades "indegudament i en excés" des de la constitució del contracte del préstec.

En pocs mesos és la segona sentència favorable que els demandants han aconseguit amb l'advocat Carles Pastor, després que el banc promogués fins i tot la subhasta del seu habitatge.

Les tribulacions de la Natàlia i l'Àlex, una parella amb tres fills, va començar quan durant uns mesos van tenir problemes per pagar la hipoteca que des de feia gairebé deu anys tenien amb el Banc Sabadell.

Davant els primers impagaments van començar a rebre els requeriments del banc i més tard de l'empresa externa que gestiona el recobrament. Segons la informació feta pública pel consistori, amb l'ajuda de la família van aconseguir pagar la totalitat del deute, 9.800 euros, el febrer del 2014, però el banc va presentar igualment, el mes de març, una demanda d'execució de la hipoteca.

La Natàlia explicava en declaracions a Ràdio Nova de Vilanova que "vam fer mil i una trucades al banc per saber què passava i per què havien tirat endavant l'execució quan ja tenien el deute liquidat, però no ha havia manera que algú ens donés resposta". El gener del 2015 es van trobar fins i tot amb una diligència judicial que posava el pis a subhasta.

Després de gairebé un any, una primera sentència els va acabar donant la raó i retreia a Banc Sabadell que no hagués fet cas dels requeriments del jutjat per revisar la liquidació amb els demandants abans de fer l'execució hipotecària i posar el pis a subhasta. L'advocat també els va fer adonar de la presència de la clàusula sòl abusiva de la hipoteca que havien estat pagant durant deu anys. Es tracta d'una clàusula que preveuen algunes hipoteques i que fixa els interessos mínims que cal pagar, passi el que passi, durant tota la vida de la hipoteca.