La Direcció General de Protecció Civil ha donat per controlada la fuita en un dipòsit d'àcid clorhídric a la indústria Quality Chemicals, al polígon Can Comelles d'Esparreguera. L'avís l'ha donat el vigilant d'una indústria veïna que ha notat picor als ulls i ha avisat la policia local que, poc abans de les dues de la matinada ha alertat el 112.

Els Bombers han constatat que es tracta d'una fuita d'àcid clorhídric líquid en concentració del 35% en un dipòsit de capacitat 20.000 i en els quals hi hauria uns 5.000 litres, dels quals una part ha sortit a l'exterior a través d'una petita fuita. Part de la substància fuitada s'ha evaporat i resta estancada entre dos naus. Protecció civil ha informat que no s'apropa a cap nucli de població mentre que els Bombers han establert un perímetre de seguretat.

Els Bombers, acompanyats del tècnic de manteniment de l'empresa que s'ha desplaçat al lloc, procediran ara a trasvassar de forma segura el líquid vessat i el que encara està al dipòsit més petit.Fins el lloc s'han desplaçat cinc dotacions de Bombers, incloent el furgó de risc químic, i diverses unitats de policia local, Mossos d'Esquadra i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que no ha hagut d'atendre a ningú.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil s'ha contactat amb l'alcalde d'Esparreguera per informar-lo de la situació. També s'ha contactat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), tot i que es descarta afectació a la riera veïna, així com amb Carreteres de l'Estat per la proximitat a l'autovia A-2, tot i que tampoc ha afectat el trànsit. Els Bombers han establert un perímetre de seguretat, que actualment es redueix als carrers Fornal, Trepant i Gresol del polígon. Protecció Civil ha informat que no bufa vent a la zona i els vapors de l'àcid clorhídric es mantenen força estàtics a la zona. No consta tampoc que hi hagi persones afectades.

Tot i això, es demana als veïns d'Esparreguera, especialment als més propers al polígon, que si noten alguna mena de molèstia com coïssor a ulls o gola que, de forma preventiva, tanquin portes i finestres i ventilació exterior i avisin al telèfon 112, tot i que mantenen que els vapors no haurien d'arribar a zones habitades en funció del vent i distància. També es demana que, si no és imprescindible, s'eviti acostar-se a la zona afecta per no interferir en l'operatiu.