Calaf acollirà del 2 al 5 de setembre una nova edició de la festa major, que enguany tindrà com a novetats nous espais dedicats al món agrari, i també a la promoció de les entitats locals, amb la incorporació de les barraques. La música i el teatre prenen també un protagonisme especial.

La primera novetat ja es deixarà notar en l'arrencada. Divendres i dissabte tindrà lloc la primera edició de l'Agro Alta Segarra, que neix com a proposta d'espai firal dedicat al món agrari i que estarà ubicat als terrenys adjacents al pavelló. El mateix divendres, se celebrarà el Gran Disbarat de Calaf, que enguany organitza la Penya Barcelonista de Calaf i comarca. A diferència de l'any passat, el karaoke s'oferirà amb música en directe, a càrrec del grup Karaokes Band. Després, actuació dels DJ's La Gran Turca i AleixCore.

Un dels plats forts musicals de la festa tindrà lloc la nit de dissabte amb l'actuació de The Penguins i acte seguit, el grup valencià de fusió rock, ska i reggae, La Raíz. El concert serà gratuït.

Diumenge al matí es dedicarà a la mainada amb La Plaça dels Jocs, i a la plaça Gran s'oferirà la ballada de la Metredansa, el ball tradicional calafí que es va recuperar l'any passat després de 35 anys sense ballar-se. En acabat, es ballaran altres danses populars.

La gran aposta cultural arribarà diumenge al vespre, amb L'Avar, un dels grans èxits del teatre de Molière protagonitzat per Joan Pera i dirigit pel calafí Josep Ma-ria Mestres, al Casal de Calaf. Les entrades es poden adquirir properament a través del web entrades.casaldecalaf.cat.

Finalment, dilluns s'oferirà la pel·lícula infantil La cançó del mar, al matí, mentre que el drama històric Sufragistas, es podrà veure a la tarda. La traca final de la festa arribarà de la mà dels Diables de l'Alta Segarra, amb el sorprenent piroespectacle Olimpíades infernals, a la plaça Gran.

A més, durant aquesta festa major, s'estrenarà un nou espai de barraques d'entitats. Les barraques, que serveixen per divulgar els objectius de les entitats, inclouen servei de bar.